Biztonságosabbak a szórakozóhelyek

Csökkent a szórakozóhelyeken a tűzvédelmi hiányosságok, szabálytalanságok száma az ellenőrzések tapasztalata alapján - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton.

MTI

A tűzoltóságok a szeptember-novemberi időszakban országosan 136, az év eleje óta pedig 2200 tűzvédelmi ellenőrzést hajtottak végre zenés, táncos szórakozóhelyeken a rendezvények biztonságosabbá tétele érdekében.
   
Az őszi akciók során a legtöbb esetben a korábban feltárt hiányosságok megszüntetését vizsgálták. Ezeken az utóellenőrzéseken kilenc bírságot szabtak ki, egy szabálysértési feljelentést tettek, egy szórakozóhelyet pedig bezárattak, mert a kiürítést közvetlenül akadályozó hiányosságot találtak a tűzoltók.
  
  A leggyakoribb feltárt szabálytalanságok között említi a közlemény, hogy hiányos volt a biztonsági jelek elhelyezése, a tűzvédelmi szabályzat nem a naprakész állapotokat tükrözte, illetve egyes esetekben kismértékű létszámtúllépést tapasztaltak a szakemberek.
   
Az Országgyűlés márciusban döntött a tűzvédelmi ellenőrzések szigorításáról a West Balkán nevű fővárosi szórakozóhelyen történt januári tragédia hatására. A Nyugati téri szórakozóhelyről kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét január 15-én. A kormány a történtekre reagálva hatósági engedélyhez kötötte a háromszáz résztvevősnél nagyobb beltéri, illetve az ezer látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését.

Ezek is érdekelhetik