Boksz ob: öt biztos vasi érem, Erdei pénteken érkezik

A szombathelyen zajló 88. felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon öt vasi induló, Szabó, Rácz, Hrabovszki, Nemes és Döbrösi már biztosan érmes lesz. Erdei Zsolt profi világbajnokunkat péntekre várják a HVSE munkacsarnokába.

Vastag Nándor

Az első nap maratoni programja után – szerdán 34 pár lépett ringbe – csütörtökön is 34 mérkőzést rendeztek az ob-n. Az „éjszakázást” elkerülendő a kezdési időpontot módosították, és kivételesen egy órával korábbra hozták a nyitányt. A negyeddöntőben már minden „nagyágyú” kesztyűt húzott, valamint hét vasi bokszoló sikeréért is lehetett szorítani.

Az 52 kilósoknál csak hat induló volt, és a Haladás BC versenyzője, Szabó Béla erőnyerőként jutott a négy közé. A következő megyei érdekeltség a 60 kg-ban volt, ahol a címvédő és olimpiai kvótás Varga Miklós hiányzik, mert egy milánói viadalon szerepel. Az aranyra pályázik a Haladás képviselője, Rácz Sándor is, aki remekül mutatkozott be. Végig irányította a meccsét, egyszer számolni is kellett a nyíregyházi Kovácsra, és végül fölényesen, 17-4-re győzött.

Ugyanebben a súlycsoportban a kőszegi Fitt-Boksz ÖSE ökölvívója, Hódosi Zsolt második meccsén nem járt szerencsével. Jól kezdett, de a második menettől a fáradtság jelei mutatkoztak rajta. Meg is intették, és 18-12-re kikapott a vasasos Fodortól.

A Skorpió BC egyetlen indulója, Nemes Erik (69 kg) viszont újabb kiváló győzelmet aratott. Az első menetet kontrolálta az újpesti Kun ellen, majd a másodikban egy ütéssel padlóra küldte. Az ellenfél nem tudta folytatni a küzdelmet, így Nemes az amatőr bunyóban ritkán látható K. O.-val nyert.

A kőszegi Tóth Józsefnek (75 kg) második meccsén kemény rivális, a biztos olimpiai résztvevő, kispesti Harcsa került az útjába. Tóth tisztességgel helytállt, de – kicsit túlzott pontozással – 18-3-as vereséget szenvedett.

Csapattársa, a szintén 75 kilós Döbrösi Ádám a nyolc között is jól teljesített. Nem engedte kibontakozni a kaposvári Orbánt, így 12-5-re megnyerte a meccset. A Haladást képviselő Balogh Sándor (81 kg) első találkozóján nem bírt ellenfelével. Nem tűnt elég frissnek, és 15-9-re alulmaradt a kecskeméti Baranyival szemben.

A szintén haladásos Hrabovszki Zoltán (+91 kg) is első összecsapását vívta, méghozzá nagyon jól. Végig nagy nyomás alatt tartotta a budapesti Tasit, és rendkívül magabiztos, 20-3-as diadalt aratott.

Az esélyesek közül Kalucza Norbert (46 kg) és Káté Gyula (64 kg) pontozással, Darmos József (+91 kg) döntő fölénnyel nyert, míg Bacskai Balázs (69 kg) meccs nélkül, mert az ellenfele edzője a kezdés után egyből bedobta a törölközőt.

A négy közé jutottak már biztos érmesek, de a java csak most jön. Pénteken (16.00) a fináléba jutásért küzdenek a bokszolók, a meccsek megtekintése ingyenes a HVSE munkacsarnokában. Sztárvendég is érkezik, a profi világbajnok Erdei Zsolt is megtekinti az összecsapásokat. Szombaton (16.00) a döntőket rendezik, s ekkor már lesz belépődíj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!