Jótékony borlovagok

Az országban huszonnégy, a megyében három helyre vitték el adományaikat szerdán az Európai Borlovagrend tagjai. Acsádon, Kőszegen, Vasszécsenyben örültek az ajándékoknak.

Nagy Ildikó

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának tagjai egész évben jótékonykodnak, de immár hetedik éve karácsony előtt is elviszik adományaikat oda, ahol elkél a segítség. Szerdán délelőtt 10 órakor az országban huszonnégy helyszínen jelentek meg a borlovagok ajándékaikkal. Vas megyében három helyre került adomány. A magyarországi konzulátus a vasszécsenyi plébániára egy hűtőgépet, egy televíziót és egy számítógépet vitt. A kőszegi legátus tagjai a helyi idősek otthonába vittek ajándékot: élelmiszert és bort.

A szombathelyi legátus képviselői az acsádi idősek otthonában jártak, ahol tisztító- és tisztálkodószereket, szaloncukrot tettek a kastély dísztermében pompázó, horgolt angyalkákkal, gömbökkel és harangokkal díszített ezüstfenyő alá. Az ajándékokat először Héra Károly, az intézmény igazgatója köszönte meg a borlovagoknak, majd az otthon lakói karácsonyi műsorral viszonozták a jótékonykodást.

Az Európai Borlovagrend vasszécsenyi központtal működő magyar konzulátusának tagjai a három vasi településen kívül további huszonegy helyszínen  egyebek között Budapesten, Budaörsön, Győrben, Sopronban, Egerben, Kazincbarcikán, Ózdon, Békéscsabán és Szegeden tették szebbé adományaikkal sokak karácsonyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!