Dinnyés József a börtönökben szeretetről énekel az elítélteknek

Az őrtornyokkal megerősített, hat méter magas bástyafallal körülvett büntetésvégrehajtási intézetben vagyunk, odabent most kezdi műsorát Dinnyés József dalnok a szeretetről.

Merklin Tímea

Dinnyés elmeséli, hogy több, mint harminc éve járja az országot. Három gyermeke, hét unokája van. Büszke rájuk. A Magyar Testvéri Börtöntársaság tagja: szabadidejében járja a börtönöket, hogy megossza dalait az elítéltekkel.
 
- Azoknak akarok énekelni, akik lógatják az orrukat - mondja. - Letéve a bűnt, a balhét, nézzük az embert. Isten mindenkit szeret. Arról álmodom, hogy a börtönőrök tüntetni mennek a Parlament elé, mert nincs rab, mindenki megjavult, és nekik már nincs munkájuk, félő, hogy állásukat vesztik. De tudjuk, hogy ilyen nincs. A bukott angyalok itt vannak köztünk...

Dinnyés elmeséli azt is: egyszer kiírta a Bibliából, milyenek voltak a régi börtönök. Egy nagy gödör volt, az őrök azt vigyázták, a rabok ki ne másszanak. És mesél a szerelemről, az öregkori szeretetről. Nem hiába, hiszen akik innen majd kikerülnek, jóval idősebbek lesznek, mint most.

A műsor után megkérdezünk a közönségből pár embert, milyen gondolatok fogták meg őket. Németh Attilának (48) az tetszett, amit Dinnyés saját magáról mesélt. Ő is szeretne majd párt magának, ha letelt a 46 hónap büntetés. Újvári Gyula (34) gondolatai a család, a megbocsátás, a gyermek körül járnak. Van egy 13 éves fia, elvált.

- Rossz fiú voltam, hülyeségeket csináltam, a párom besokallt. 72 hónapot kaptam, még 50 hátravan. Nem rajtam múlna az újrakezdés a fiam anyjával. Minden lehetőséget megragadok a javulásra. -

Fekete Tibor (45) egy szeretethullámként érzékelte Dinnyés előadását. - Itt nagy szeretethiány van - fűzi hozzá. Ő színjátszó szakkörbe jár, ismeri Dinnyés dalait. Szerencsésnek mondja magát, mert van párkapcsolata. Hat évet kapott, abból 4,5 év már letelt, úgy, hogy nem maradt ki egy beszélő sem. Ha szabadul, szeretne megházasodni, elvenni kitartó kedvesét. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!