Hajnali tűz Sárváron

Hajnali öt órakor dübörgésre, ropogásra riadtak fel a sárvári Magyari István utca 3-5 társasház lakói. Az udvaron álló mintegy húsz méternyi lomtároló sor kapott lángra.

Benkő Sándor

Egy hölgy azt mesélte, hogy szívesen aludt volna még, és bosszús is volt, hogy ki ólálkodik, neszez a konyhája körül. Aztán sorra érkeztek házuk elé az álmukból felvert lakók a házaik elé, és megdöbbenve tapasztalták, hogy az udvaron álló mintegy húsz méter hosszú lomtároló teljes hosszában lángol. Valószínűleg egyik rekeszében keletkezhetett a tűz és a tető faszerkezete terjesztette tovább a lángokat.

A sárvári állami tűzoltók három kocsival érkeztek a helyszínre. A mínusz 8-9 fokos dermesztő hidegben oltották el a tüzet a szakemberek, a víz párája pillanatok alatt fagyott rá a környéken mindenre. Az utómunkálatok során a tűzoltók kihordták a használaton kívüli tárgyakat, régi bútorokat, öreg biciklit, autógumikat a tárolókból, hogy megakadályozzák a visszaégést.

Az egyik lakó elmondta, hogy három hónapja szereltek fel új tűzcsapot a házuk elé, ami most jól vizsgázott. Talán ennek is, de mindenképpen a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább sem a többi fából készült tárolóra, épületre, sem a lakóházakra. Egy lakó meleg teával kedveskedett a tűzoltóknak.

A tűz keletkezésének oka ismeretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!