Jubileum: 125 éves a Zrínyi iskola

Egy héten át tartó rendezvénysorozattal készül megünnepelni fennállásának 125. évfordulóját a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola. Várják az egykori diákok jelentkezését.

Tersztyánszky Krisztina

A feltörekvő szombathelyi kereskedőréteg szülői igénye és a város polgárainak adakozása hívta életre 1886-ban a Zrínyi Ilona Általános Iskola elődjét, a Szombathelyi ipari és kereskedelmi szakoktatással kapcsolatos államilag segélyezett községi polgári iskolát.

Pedagógusok generációi váltották egymást a katedrán, gyerekek ezrei kaptak az életbe elindító tudást. A polgári fiúiskola 1946-tól általános iskolaként működik. Mára a város egyik legnépszerűbb iskolája lett, ahol jelenleg 24 osztályban 673 diák tanul korszerű körülmények között.

- Intézményünk a 125. tanévet kezdte meg az idén, és ez jó alkalom a számvetésre - mondta el Kis Gábor igazgató.   - Februárban egy egész hetes rendezvénysorozat  keretében tekintjük át múltunkat és vázoljuk fel jövőnket.  A jubileumi tanév méltó megünneplésére az iskola diákjai és tanárai sok-sok programmal készülnek. Lesz évkönyv, rendezünk városi történelemversenyt, gyermekrajz- és irodalmi pályázatot hirdettünk, el fogunk helyezni egy időkapszulát, majd február 16-án ünnepi gálaműsor zárja a Zrínyis hetet a Weöres Sándor Színházban. -

A jubileum alkalmából az iskola szeretné életre hívni a Zrínyis Diákok Baráti Körét, melybe szeretettel várják mindazokat, akik e falak között töltötték első iskolás éveiket. Várják minden olyan régi diák jelentkezését, akiben még dobog a zrínyis szív, és aki tárgyi vagy szóbeli emlékeivel hozzá tud járulni az ünnepléshez.

Az iskola vezetése szeretné, ha minél többen elhoznák régi fotóikat, megfakult füzeteiket és színes emlékeiket az iskoláról, a tanárokról, hétköznapokról és ünnepekről. Az összegyűlt relikviákból az ünnepi hét keretében kiállítást rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!