Kinyílnak a vépi Erdődy-kastély kapui

Önkéntes munkát szervez a vépi önkormányzat az Erdődy-kastély kitakarítására, rendbetételére. Hamarosan nyílt napot tartanak, amikor bárki körülnézhet, bejárhatja az ódon termeket.

Simon Erzsébet

- A különféle korú és foglalkozású emberekkel folytatott beszélgetéseim során számosan felvetették, hogy szívesen bemennének az Erdődy-kastélyba, hogy ott körülnézzenek, megismerjék az épületet, annak jelenlegi állapotát  - mondja Kovács Péter polgármester.  

- Egyeztettem a szakiskola igazgatójával, s megállapodtunk, hogy február 11-én, szombaton délelőtt tíz és délután négy óra között nyílt napot tartunk. Azt tervezzük, hogy kisvárosunk legbecsesebb műemlékének helyiségei ekkor bejárhatóak lesznek. -

Aki magánál a látványnál többet szeretne, s a  Borza-patak mentén álló várkastély múltjára is kíváncsi, az betekinthet majd Kiss Kálmánnak a vépi várról és  lakóiról szóló tanulmányába, illetve részletesebb információk is megtudhatók lesznek a helyszínen tartózkodó, s Vép történelmével foglalkozó személyektől - tette hozzá a polgármester.

Ám mielőtt kinyitnák a közönség előtt az egykor szebb napokat látott úri lak kapuit, az önkormányzat önkéntes munkát szervez az épület kitakarítására, rendbetételére. Február negyedikén, azaz jövő szombaton bárki jelentkezhet tisztogatónak.

Csoportok, egyének is regisztráltathatják magukat előzetesen a művelődési házban, illetve jelezhetik a részvételüket az intézmény közösségi oldalán. Erre a gördülékeny munka megszervezése érdekében lenne szükség. Az önkéntesek lehetőség szerint lapátot, seprűt, vödröt vigyenek magukkal.

Kovács Péter azt mondja, szívesen fogadnak olyan régi fényképeket, képeslapokat, amelyek az Erdődy-kastélyt, vagy az ahhoz kötődő eseményeket ábrázolják. Egy kis tablókiállítást is terveznek  a nyílt napra az összegyűjtött dokumentumokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!