Csaknem egymilliárdból korszerűsít vasúti átjárókat a GySEV

A közlekedés biztonságát javító fejlesztések céljára pályázott a GYSEV Zrt. Az uniós forrásból 982,6 millió forintos támogatást nyertek a vasúti átkelők korszerűbbé tételére. Három vasi átjárót is érint a fejlesztés.

Varga Krisztina

A csaknem egymilliárd forint értékű fejlesztésekről kedden Schváb Zoltán közlekedésért felelős államtitkár és Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A pályázat keretében a GYSEV Zrt. vonalain nyolc közúti átjáróban - ezek közül három Vas megye területén fekszik - félsorompókkal egészítik ki a fényjelzőket. Huszonhárom helyen az útátjárókban levő fényjelzők izzóit hatékonyabbakra cserélik. Az új, LED elemekből felépített, úgynevezett LégySzemReflektor optikák sokkal jobb láthatóságot biztosítanak majd, mind a hagyományos izzók.

A fejlesztések kiterjednek a fényjelzők és sorompók rongálásának megelőzésére is. Ebből a célból három helyszínen úgynevezett videó tanú kamerarendszert szerelnek fel, amely az esetleges rongálók személyének azonosítását szolgálja.

Ugyancsak a pályázat keretében négy helyszínen a GYSEV Zrt. korszerű járműdiagnosztikai berendezéseket telepít. Ezeknek az eszközöknek a segítségével a szakemberek a vasúti járművek menettulajdonságait figyelik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!