Nagy a felháborodás az E.ON miatt Körmenden

Egymást érik a lakossági panaszok az E.ON tavaszi nagytakarítása nyomán Körmenden. A multicég szemmel láthatóan nem sokat törődik az érintett kiskertekkel, gazdáikkal.

Kozma Gábor

Egyre nagyobb a felháborodás az E.ON tavaszi akciója nyomán. Az életveszélyt megelőzendő csapás túlontúl hatásos, szinte nem marad élő fa a villanyvezetékek alatt, annyira megcsonkolják a munkások. Az érintett kert, vagy fatulajdonosok nem azt vitatják, hogy vágni kell, hanem azt, hogy miért ilyen barbár módon?
Ez utóbbira nemrég Szombathelyen akadt példa,most körmendi olvasónk, Kovács László hívta fel rá a figyelmünket. Mint mondta, spanyol meggyfáját, tudta és beleegyezése nélkül gyakorlatilag lecsonkolták.
- Ilyet még nem láttam: a fából csak a törzs egy része maradt, az is kis magasságban. Mintha még ezzel is bosszantani akarnának - mondta a férfi, aki meg is mutatta a szomorú helyszínt.
Nem túlzott: a rengeteget termő, a környék kedvencének számító gyümölcsfából csak torzó maradt. Lemértük: másfél méterre van a vezetéktől, tehát a törzsből kinyúló főág semmiképpen sem veszélyeztethette a drótokat. A férfi a helyi városgondnokságon művezető, van tapasztalata a fák nyesésében. Többször is elmondja: nem volt indokolt  ekkora méretű visszavágás.
- El sem hinném, ha nem velem történik - folytatta. - Elég lett volna, ha egy métert levágnak, vagy szólnak nekem, hogy én tegyem meg. De semmi. A mama volt otthon, idős már, nem is tudta igazán, mit akarnak kesereg a férfi. Aki szerint az E.ON pár nap késésért már büntet a számlánál, de ekkora károkozás már nem számít nála.
Az ügy nem maradt ennyiben. Az önkormányzat szerdai ülésén Csák Tamás, a kerület képviselője rákérdezett, hogy  kik követik el a kertészkedést, milyen szakmai alapon? Az ügyben tájékoztatást kért a cégtől. Az ülésen elhangzott, hogy  az  E.ON egy kft-re bízta a munkákat, és erre az önkormányzatnak nincs ráhatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!