Szombathelyen készül a londoni olimpiára Kiss Gergő Európa-bajnok úszó

A szombathelyi fedett uszodában készül a londoni olimpiára Kiss Gergő, az Ajkai Rája SE Európa-bajnok úszója.

Tóth Gábor

Az olimpiai kerettag 24 éves úszó február 25-éig tréningezik Szombathelyen. Kiss Gergő már a harmadik olimpiájára készül korábban 2004-ben Athénban, 2008-ben pedig Pekingben is képviselte a magyar színeket. Kis Gergő 29-szeres magyar bajnok, világbajnoki és Európa-bajnoki érmek egész sorával rendelkezik.

- Tapolcai vagyok, a klubom ajkai, úgyhogy számomra ideális, közeli helyszín Szombathely - fogalmazott a Vasivíz Zrt. által a tiszteletére rendezett sajtótájékoztatón a 2008-ban Eindhovenben 800 m vegyesen Európa-bajnoki címet szerző Kiss Gergő. 

- Továbbá kedves emlékek is fűznek a vasi megyeszékhelyhez, hiszen első érmemet 6-7 éves gyerekként itt nyertem. Segítőkészek az uszoda dolgozói, csak a munkára kell koncentrálnom. Ráadásul jó minőségű, gyors a víz, a körülményekkel tökéletesen elégedett vagyok. A felkészülésem a megfelelő ütemben halad, egyre jobb formában érzem magam, úgyhogy bizakodó vagyok - zárta szavait Kiss Gergő, akit egy ajándékcsomaggal is megleptek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!