Időközi polgármester-választás lesz Porpácon

Időközi polgármester-választást tartanak május 20-án Porpácon, mert február derekán lemondott a falu elöljárója. A község ügyeivel addig az alpolgármester foglalkozik.

MTI/AP

Lemondott tisztségéről február 13-án Joós Attila, a település polgármestere. Dr. Egri Zsanett körjegyző érdeklődésünkre meglehetősen szűkszavúan mindössze annyit közölt: megalakult a helyi választási bizottság, s a szabályok értelmében május 20-ára ki is tűzték az időközi választás időpontját. Addig a falu ügyeivel az alpolgármester, Süle Ernőné foglalkozik. Az alpolgármester asszonytól - aki csaknem két évtizede vesz részt a települési képviselő-testület munkájában - megtudtuk: ő maga nem kíván indulni a polgármesteri posztért, az esetleges jelöltekről pedig nincs információja.

A községben 2008-ban is időközi voksolást tartottak, mert az akkori polgármester, Boros Béla úgyszintén lemondott tisztségéről. Akkor a váti Pócza Tamás egyedüli jelölt volt  került a falu élére két esztendőre. 2010-ben Joós Attilát több mint féltucatnyi aspiráns közül néhány voksnyi többséggel választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!