Március végére befejeződhet a Zanati úti csatornázás

Már hetek óta zajlanak a munkálatok a Zanati úton. A Vasivíz Zrt. szennyvízcsatorna- és vízvezeték rekonstrukciót végez a Zanati úton, az aluljáró és a Selmec utca között.

Bajdó Bettina

Február közepén kezdődtek el a munkálatok a Zanati úton, s várhatóan március végén be is fejeződnek. A Vasivíz Zrt. szakemberei a hosszú távú biztonságos víz- és csatornaszolgáltatás érdekében álltak neki a szennyvízcsatorna- és vízvezeték rekonstrukciójának a Zanati úton az aluljáró és a Selmec utca közötti szakaszon. Ezen a részen a csatornahálózat rossz állapotban volt, s féltek attól, hogy bármikor beszakadhat az út. A régi csatorna betonból készült, ezt most béléses technikával felújítják. Műanyaggal kibélelik a csatornát, a köztes részekbe pedig betont injektálnak. Ez minimum ötven évig biztonságos lesz.

A felújítással egy időben valamennyi víznyelőt és bekötővezetéket is kicserélik. A szennyvízcsatorna rekonstrukció mellett négy helyen  - a Sas, a Szövő, a Nyitra és a Puskás Tivadar utcákban - az ivóvíz gerincvezeték rekonstrukció is zajlik. Az érintett útszakaszon továbbra is útszűkületre, forgalomkorlátozásra kell számítani, de egy sávon mindkét irányban biztosított a közlekedés. A munkálatok ideje alatt folyamatos szolgáltatást biztosítanak. A munkálatokat a lehető leggyorsabban, a lakosság és az üzletek közlekedését legkevésbé zavarva próbálják elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!