Műfüves focipályát építenének Bükön

A TAO pályázat igénybevételével a közeljövőben egy egész évben használható, műfüves pályát szeretnének építeni Bükön.

Varga Krisztina

Négy fontos pályázat beadásáról döntött legutóbbi ülésén a büki képviselő-testület. Akad köztük száz százalékban támogatott, míg mások mellé az önerőt is vállalnia kell a városnak.

Jövő évtől átalakul a közigazgatás, szükség lesz a polgármesteri hivatalok átszervezésére. A bükiek úgy döntöttek, hogy pályáznak arra az elnyerhető 15 millió forintra, amely a zökkenőmentes átállást segíti.

A száz százalékban támogatott projektnek része lesz a munkaidők átszervezése, a képzés, a dokumentációk kidolgozása. Egy másik, ugyancsak teljes mértékben támogatott uniós pályázat a könyvtári szolgáltatások fejlesztését célozza.

A Tudás(Tár)Ház projektben készülne egy átfogó fotó-, cikk- és könyvállomány-adatbázis, valamint három nyelvű interaktív könyvtári portál segítené az online szolgáltatásokat. Képzések és a könyvtárat népszerűsítő rendezvények is szerepelnek a programban.

Támogatást kér a város közbiztonság fejlesztésére is. A Belügyminisztériumtól igényelt összegből tíz térfigyelő kamerát helyeznek majd el a város és a fürdő területén.

Végül döntöttek egy nagyszabású sport fejlesztés ügyében is. A Büki Testedzők Köre labdarúgó szakosztálya a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjához szeretne csatlakozni. Ennek keretében társasági adó hívható le a beruházások támogatásához.

Bükön egy egész évben használható, szabvány méretű műfüves pályát és egy edzőterületet kívánnak kialakítani. Az igényelt támogatás  86,1 millió forint. Az önkormányzat vállalta, hogy sikeres pályázat esetén megtoldja az összeget a szükséges 36,9 millió forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!