Sok a panasz az SZTK-nál a parkolás miatt

Szombathelyen januártól óránként 120 forinttal kell többet fizetni a parkolásért azoknak, akik a rendelőintézetnél (SZTK) szeretnék leállítani autójukat. Sokan jelezték, gondot okoz az összeg kifizetése.

Ambrózai Zsuzsanna

Sokaknak gondot okoz a megyei rendelőintézetnél (SZTK) a parkolás. Nem a parkolóhelyek hiánya a fő gond, hanem a díjzóna változása. Ez év január 1-jétől ugyanis a zöld zónát sárgára minősítették az illetékesek, ez így pedig 120 forintos emelést jelent óránként az eddigi nyolcvan forint helyett most már 200 forint a parkolási díj. A legtöbb panasz, felháborodás éppen ez ügyben érkezett lapunkhoz. 

Szabóné Kiss Judit  azt mondja, szerencsére nem kell sokat járnia a rendelőintézetbe, de ha már itt parkol, sosem tudja kiszámolni, mennyi időt vesz igénybe a kezelése, így mindig többet dob be az automatába, hogy biztosan elegendő legyen. - Ha viszont sikerül időben végeznem, akkor meg bosszankodom, hogy kárba vész a pénzem - így a nő.

Perger Gyula a feleségét kísérte el az orvoshoz. Azt mondja, az autóban várakozik, de így is vesz parkolójegyet. - Nem kísérem őt be, mert így ha lejár a jegy, tudom azonnal pótolni, nem büntetnek meg. A város másik végén lakunk, autóval kell jönnünk, annyit nem tudunk gyalogolni, így kénytelenek vagyunk kifizetni. Manapság minden csak egyre drágább.

Kurucz Zoltán, a Szova Zrt. parkolási részleg vezetője azt mondja, január 1-jétől több másik parkolót is átminősítettek, erről a novemberi közgyűlésen született döntés.

- Azóta történt már megkeresés irányunkba az önkormányzat részéről, mondván vizsgáljuk meg a problémát, ugyanis hozzájuk is több lakossági bejelentés érkezett. Ennek a helyzetnek a felmérése jelenleg folyamatban van. Az ok, amiért javasoltuk a díjzóna változtatást az az, hogy sokan a Karinthy utcában tették le az autóikat, amely sárga zónás, mégis az SZTK-s automatából váltottak jegyet, amely még a zöld zónához tartozott. Emellett igyekeztünk egyfajta fokozatosságot követni, az SZTK ugyanis közel van a Fő tér és közvetlen belvárosi körzetéhez. Ott piros díjzónában lehet parkolni, ahogy azonban haladunk kifele, változnak a zónák. A belváros közelsége miatt láttuk indokoltnak, hogy a zöld helyett a sárga lépjen életbe - mondta el a parkolási részleg vezetője.

Kurucz Zoltán hozzátette, tegnapelőtt egyeztettek a visszaminősítésről az önkormányzattal, a döntés a közgyűlés kezében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!