Megszépült a vépi Vadvirág óvoda

Teljesen megújult Vép óvodája. Pályázati támogatással sikerült az infrastruktúrát fejleszteni, emellett kialakítottak egy sószobát, s az intézmény konyháját is renoválták.

Simon Erzsébet

E hónap elejétől a Vadvirág  óvoda épületében működik az a konyha, ahol nemcsak a legkisebbeknek, hanem az általános iskola tanulóinak, illetve a szociális étkeztetést igénybe vevőknek is - összesen mintegy háromszáz személynek - főznek.

A városi képviselő-testület korábban arról határozott, hogy összevonják az intézményi konyhákat. Az óvodában az ottani konyha bővítésére, kisebb átalakításokra is szükség volt, hogy az a  szakhatósági előírásoknak megfeleljen.

A munkákkal elkészültek, s befejezték az épület külső felújítását is. A rekonstrukcióra mintegy 21 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város a Belügyminisztériumtól, az önkormányzat valamivel több, mint ötmilliót még hozzátett.

Az elmúlt hónapokban nyílászárókat cseréltek, hőszigeteltek, tetőt léceztek, bádogoztak, megújult a fűtési rendszer, s napkollektort is felszereltek.

Ez utóbbi a használati meleg vizet állítja elő. A kivitelezők és a nevelők együttműködésének köszönhetően a munkák nem okoztak problémát, a gyermekeket mindössze egy hétre kellett kiköltöztetni a megszokott helyükről.

Takácsné Horváth Terézia óvodavezetőtől azt is megtudtuk, hogy a  Bóbita Óvodai Egyesület, az önkormányzat, a szülők  s más helybeliek  felajánlásai révén egy sószobát is kialakíthattak.

Parajdi sótömbök és himalájai sótéglák között élvezheti aktív időtöltéssel az intézmény több mint száz óvodása  meghatározott beosztás szerint  a sóterápia pozitív hatásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!