Térfigyelő kamerák beszerzésére pályázik Bük

Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére adott be pályázatot a Belügyminisztériumhoz Bük önkormányzata. A webkamerákból a városban és a fürdő területén is telepítenek majd.

Varga Krisztina

Ott, ahol sok  turista megfordul, különösen nagy figyelmet kell fordítani a közbiztonságra,  a vagyonvédelemre. Ezek javítása érdekében a település önkormányzata már az idei költségvetés tervezésének időszakában eldöntötte: webkamera rendszert telepít mind a város, mind a fürdő frekventáltabb pontjain. Időközben azonban kapóra jött a Belügyminisztérium közbiztonsági fejlesztésekre kiírt pályázata. A városatyák sürgősséggel tárgyalva az ügyet eldöntötték: élnek a lehetőséggel. Azóta már be is adták a pályázatot, hiszen ha nyernek, több vezeték nélküli kamerát tudnak elhelyezni a közterületeken. A tizenhatmilliós költségvetésű fejlesztéshez tízmillió forint támogatást igényeltek.

Németh Sándor polgármester elmondta:  a város együttműködési megállapodást kötött a Kőszegi Rendőrkapitánysággal a webkamera hálózat közös üzemeltetésére. A rendszer központja a jelenleg felújítás alatt álló új polgármesteri hivatal épületében fog helyet kapni. 

A hálózat 36  kamera befogadására lesz alkalmas, egyelőre azonban csak tizet fognak felszerelni. A fürdőváros vezetői bíznak benne, hogy a kamerás kontroll visszatartó erőt jelent majd a potenciális bűnelkövetők számára, szükség esetén pedig a bűncselekmények felderítésében is segítségére lesz a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!