Zanati út: június közepéig megújul a teljes burkolat

Felújítási munkákba kezdett kedden a KÖZGÉP Zrt. Szombathelyen a Zanati úton. A projekt költsége 264 millió forint, amely teljes egészében Európai Uniós forrás. Június közepe a tervezett befejezési határidő.

Varga Krisztina

A Zanati út felújítása a 2009-2010 évekre elfogadott Regionális Operatív Program keretében valósul meg  tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. illetékese. A felújításról a döntés a közútkezelő javaslata alapján az illetékes Területfejlesztési Tanács és a kistérségek bevonásával született meg 2009-ben.

Az elmúlt években a Zanati úton burkolat felújítást nem végeztek, ellenben az önkormányzat és a közmű-tulajdonosok beruházásában szennyvízvezeték építése, gázvezeték rekonstrukció és csapadékcsatorna korszerűsítése zajlott. A közműépítéseket követő nyomvonalas helyreállítás után most teljes szélességben, tehát mind a négy sávon új burkolat készül.

A kivitelező tájékoztatása szerint a munkát a körforgalomnál kezdték és a város határa felől befelé haladnak. Az első ütemben a szélső sávokat zárják le a forgalom elől, majd miután itt elvégezték az előkészítő munkákat, a középső két sávon folytatják. ugyanígy készül majd az új aszfaltréteg beépítése, tehát a forgalom végig folyamatos lehet a város egyik legfrekventáltabb útvonalán. Egyelőre a közlekedési lámpák is a megszokott módon fognak működni. A kivitelezés várhatóan június közepére befejeződik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!