Országos tanulmányi versenyt nyertek a savariás diákok

Országos autótechnikai tanulmányi versenyt nyert a Savaria Szakképző Iskola három diákja, Solymosi Miklós, Borbély Sándor és Nagy Gergely.

Tóth Gábor

A tanulmányi verseny első körét, az országos selejtezőt 47 csapatból másodikként, majd a 10 intézményt felvonultató középdöntőt elsőként zárta az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskola háromfős autótechnikus csapata.

A Solymosi Miklós, Borbély Sándor és Nagy Gergely alkotta trió így részt vehetett az országos fináléban  ahová már csak három intézmény csapata kapott meghívót. Az április 26-án Budapesten, a Porsche Hungária központjában rendezett döntőben pedig ismét a szombathelyi "delegáció" bizonyult a legjobbnak.

A fináléban először egy kétórás elméleti fordulóban kellet bizonyítani, majd gyakorlati feladatok következtek, melyek során az elektromos hibakereséstől kezdve, motorszerelésen és alkatrész felismerésen keresztül az oszcilloszkópos diagnosztikai műszer kezeléséig komoly szakmai kihívásokkal kellett megküzdeni a fiataloknak.

Akik a nehéz feladatok ellenére biztosan szerezték meg az országos első helyezést. Ráadásul a dicsőségen kívül a verseny szakmai támogatóinak értékes ajándékait, különdíjait is kiérdemelték.

Tovább a győzelemmel megszerezték a főtámogató által a győztes csapat iskolájának felajánlott fődíjat is, egy diagnosztikai tesztert, mely eszköz a továbbiakban az iskola magas színvonalú oktató-nevelő munkáját segíti.

Sümegi Tamás tagintézmény-vezető május 8-án vehette át a főnyereményt, az Autocom CDP autódiagnosztikai műszert, ezzel, és a díjkiosztón már átadott eszközökkel az iskola műszerparkja közel egymillió forintnyi értékkel gyarapodott.

Mint azt Sümegi Tamás elmondta, a sikerhez nagyban hozzájárult a szakmai tanárok remek munkája, valamint az iskolával együttműködő márkaszervizek, független autójavító műhelyek felkészüléshez nyújtott segítsége, szakmai támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!