Felavatták a Holdfényligetben a vakoknak és gyengénlátóknak készített korlátot

Gyöngyösfalu - Ünnepélyes, jótékonysági esemény keretében átadták pénteken a Holdfényligetben a vakok és gyengénlátók részére készített, speciális Breille írással felszerelt korlátot.

Chamer Boglárka

Az avatáson részt vett a Csillag születikből már ismert Krizbai Teca énekesnő is, aki miután elvágta a szalagot, tett is egy kört a mezítlábas élményösvényen a vakok intézetéből érkezett delegáció tagjai, valamint a LÁSS egyesület képviselőivel együtt. Magyarországon sajnálatos módon korlátozott számban állnak rendelkezésre ehhez hasonló lehetőségek. Éppen ezért a park kiemelten fontosnak tartja, hogy élménnyé varázsolják a fogyatékkal élők számára a kalandparkban eltöltött időt. Továbbá ezzel a nem mindennapi kezdeményezéssel szeretnék tudatosítani az emberekben, hogy nem ártana nagyobb figyelmet szentelni az ügynek. A jövő év még több izgalmat hozhat a gyengénlátók számára, hiszen a tervek szerint egy erdei drótkötélpályával fog gazdagodni a létesítmény, ezzel is emelve a  szórakoztató lehetőségek számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!