Királyi vasárnap: Szombathelyi Haladás - 1860 München mérkőzés a Rohonci úton

A Szombathelyi Haladás 2012/2013-as szezonra készülő csapata vasárnap, 17 órás kezdéssel a Király Gábort is soraiban tudó német másodosztályú 1860 Münchent látja vendégül a Rohonci úton. Ezzel a főpróbával zárul a zöld-fehérek nyári felkészülése.

Pum András

A Haladás az utolsó edzőmeccsét vívja az Eger elleni (július 27., péntek) hazai bajnoki rajt előtt. Vagyis a csapatnak már nagyjából készen kell állnia a 2012/2013-as szezonra  ezt vasárnap, hazai közönség előtt, remek ellenfél ellen bizonyíthatja is Artner Tamás csapata.

- A frissítés még ráférne a csapatra, de tulajdonképpen készen állunk a bajnoki rajtra - szögezte le Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. - Komoly munkát végeztünk az elmúlt hetekben, fizikálisan és taktikailag is jó állapotban vagyunk. Remek ellenfelekkel játszhattunk edzőmeccseket, a mutatott játékkal és az eredményekkel is elégedett voltam - talán a Király Kupa után maradt bennem hiányérzet. A München elleni találkozó tökéletes főpróba lesz. Egy erős kerettel rendelkező, maga elé komoly célokat kitűző, motivált, hajtós társaság vár ránk. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de hazai pályán, hazai közönség előtt mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk szurkolóinkat. Olyan kezdőcsapatot fogok pályára küldeni, amely 90 százalékban megegyezik majd az Eger elleni kezdőtizeneggyel. Sérülés miatt Korolovszky, Jagodics és Devecseri nem játszik. Mindenki más bizonyíthat a szakmai stábnak  és a szurkolóknak is. Igaz, hogy még csak egy közös edzésen vesz rész velünk, de természetesen pályára küldöm friss igazolásunkat, a Győrből szerződtetett Fehér Zoltánt is.

A TSV 1860 Münchent erősíti a Rohonci úton nevelkedett,  86-szoros válogatott kapus, Király Gábor. Aki 15 év után tér haza.

- Erős a keretünk, minőségi játékosokat igazoltunk a nyáron, bár a vezetők még nem jelentették ki, de vélhetően a feljutást célozzuk meg a csapattal - fogalmazott a müncheniekkel a negyedik szezonját kezdő rutinos szombathelyi kapus, Király Gábor. - A felkészülésünk a végéhez közeledik, a Haladás után már csak két meccs vár ránk, két Bundesliga I-es csapattal, a Mönchengladbach és a Stuttgart gárdájával játszunk. Természetesen a vasárnapi meccset komolyan veszi a társaság, hiszen fontos erőfelmérő lesz  nyerni szeretnénk a Rohonci úton. Bár úgy vélem, hogy a Haladás előrébb tart a felkészülésben, hiszen egy hét múlva már bajnokit játszik, vagyis talán frissebb nálunk. Hosszú évek óta játszom külföldön, nagy örömmel térek haza, még akkor is, ha ezúttal csak ellenfélként. A szakmai stáb is pontosan tudja, hogy mit jelent nekem Szombathely, a Haladás, ennek megfelelően a tervek szerint 90 percet védek majd. Remélem, sok néző lesz kíváncsi a találkozóra. Jó hangulatú, hajtós, színvonalas, közönségszórakoztató mérkőzést várok.

A Haladás vasárnap már a vadonatúj, fehér-ezüst szerelésben játszik, míg az 1860 München tiszta kékben futballozik majd. A kezdőrúgást Király Ferenc, Király Gábor édesapja végzi majd el.

A szervezők kérik a szurkolókat, hogy időben induljanak el a mérkőzésre, mivel kettős beléptetési rendszer lesz a bejáratnál. A találkozó előtt természetesen kinyitnak a pénztárak, tehát aki elővételben nem vásárolt belépőt, vasárnap a meccs előtt megteheti.

A sajtó munkatársai vasárnap 15.30 és 16.30 között, a 3-as pénztárban vehetik át belépőjüket.

A mérkőzést Bognár Tamás vezeti, segítői: Kóbor Péter, Huszár Balázs.

További Hali-hírekért látogasson el a www.haladas.hu oldalra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!