Szombathelyi Haladás - 1. FSV Mainz: gulyást és negyven kiló jeget rendeltek a németek

A Bundesliga 13. helyén végzett német 1. FSV Mainz 05 együttesével csap össze szerda este hét órakor a Szombathelyi Haladás. Artner Tamás szerinte a rangos meccs jó felkészülést jelent a szombati, győri bajnokira.

Pum András

A Bundesliga II-ben szereplő 1860 München után ezúttal egy újabb német alakulat teszi tiszteletét a Rohonci úton: a német elsőosztályban legutóbb 13. helyen zárt FSV Mainz-cal csapnak össze Halmosiék. A németek az ausztriai Bad Taztmannsdorfban (Tarcsafürdő) edzőtáboroznak, és sorra vívják az előkészületi találkozókat. A mieink a nyári felkészülés során több komoly külföldi csapattal is összecsaptak, és bizony legtöbbször győztesen hagyták el a pályát. Ebből kiindulva szerda este is lehet esély a sikerre, igaz a Mainz azért jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezik. Jóval, de jóval nehezebbnek, mint mondjuk volt a román Ceahlul Neamta.

- Rangos, erős csapatot sikerült Szombathelyre csábítania a menedzsmentnek, amely biztos sok nézőt vonz majd, ezzel tehát a klub is jól jár - mondta Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás trénere a www.haladas.hu oldalnak. - A szakma dolga pedig az, hogy a szombati, győri meccsre való felkészülést megfelelően megoldja. Elsősorban jó játékot várok a fiúktól, az eredmény másodlagos, de nyilván azért szeretnénk jól szerepelni a Mainz ellen. Ez a találkozó tehát elsősorban a Győri ETO elleni felkészülést szolgálja majd számunkra. Bő egy hete az 1860 München is erős riválisnak bizonyult, hiszen a bajnoki címért küzd majd a Bundesliga II-ben. A Mainz ellen viszont vélhetően egy fokkal nehezebb dolgunk lesz majd. Nagy Dániel és Jagodics Márk sérült, Korolovszky Gábor pedig sokat kihagyott, rájuk nem számíthatok. A teljes keretet bevetem a mérkőzésen, a szünetben sort cserélek.

Összeállítás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Fehér, Tóth P. - Iszlai, Rajos -  Nagy G., Radó, Halmosi - Kenesei. II. félidő: Gőcze - Búrány, Horváth A., Devecseri, Farkas - Kulcsár, Szakály, Kalász - Andorka, Ugrai, Czafit.


Az FSV Mainz 05 legutóbb hétfőn, az osztrák Austria Wien ellen vívott felkészülési mérkőzést, a találkozó 1:1-el zárult. A Mainz a Karius - Pospech, Bungert, Noveski, Diaz - Baumgartlinger - Saller, Soto - N. Müller - Ivanschitz, Choupo-Moting összeállításban kezdett, majd a 63. perctől a Karius - Baumgartlinger, Svensson, Bell, Caligiuri - Kirchhoff - Polanski, Malli - Ede - Szalai, Ujah sor lépett pályára.

A piros-fehér gólját a 41. percben Ivanschitz szerezte tizenegyesből. Mint az összeállításból kiderült, a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám a második játékrészben kapott szerepet. A Mainz egyébként augusztus 25-én, a Freiburg ellen kezdi a bajnokságot.

A találkozót Becséri Dániel vezeti, segítői Király Krisztián és Huszár Balázs.

A németek egyébként semmit sem bíztak a véletlenre: két alkalmazottjuk már kedden megtekintette a Rohonci úti stadiont, megnézte az öltözőket is. Mint azt Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a mainziak a szerdai találkozó szünetben 40 kg jeget kértek az öltözőbe. Mint ismert, elsősorban nyugaton szokás, hogy a gyorsabb regeneráció érdekében jegesfürdőt vesznek a játékosok.

A németek a mérkőzés után az egyik szombathelyi vendéglőben vacsoráznak, igazi magyaros ételt, marhagulyást rendeltek.

A 25-szörös válogatott , ex-újpesti futballista, Löw Zsolt közel tíz esztendeig futballoztott Németországban, karrierjét egy súlyos bokasérülés után Mainzban fejezte be. Abban a Mainzban, amely szerda este hét órakor a Szombathelyi Haladással csap össze a Rohonci úton. Fontos tudni: Löw Zsolt segédkezett a mérkőzés megszervezésében.

- A mainziak elsősorban magyar játékosaik miatt - akkor még Szalai Ádám mellett a sárvári születésű Stieber Zoltán is a keret tagja volt - és persze azért, mert Bad Tatzmannsdorf közel fekszik a határhoz, mindenképpen szerettek volna honi csapattal is megmérkőzni a felkészülés során - tudtuk meg Löw Zsolttól. - Több csapat is szóba került, végül Szombathely közelsége, és azért, mert a Haladás erős csapat, a vasi gárda mellett tették le voksukat. Ekkor felvettem a kapcsolatot a Haladás ügyvezetőjével, Tóth Miklóssal, aki elmondta, szívesen beillesztenék programjukba a Mainz elleni összecsapást, de erről meg kell kérdeznie a szakmai stábot és a tulajdonosi kört is. Végül ők is rábólintottak a mérkőzésre, így gyakorlatilag három telefonbeszélgetés után már a Mainz és a Haladás egyeztetett egymással. Büszke vagyok, hogy sikerült tető alá hozni a szerdai mérkőzést, hiszen ez jó reklám lehet a Haladás és Magyarország számára - és persze szakmailag is nagyon hasznos egy ilyen összecsapás. Külön köszönöm Tóth Miklósnak, hogy ilyen korrektül és rugalmasan tárgyalt a mainzi vezetőkkel. Ami a németeket illeti: éppen ezekben a napokban kapják a csúcsterhelést, ezért nem azt az arcukat láthatják a szombathelyi szurkolók, amelyet a bajnokságban mutatnak majd. Kemény alapozás folyik az ausztriai edzőtáborban, ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy nagyon jó meccs lesz, és győzelemre játszanak Szalaiék. Úgy tudom egyébként, hogy a német csapat edzője mindkét félidőben más-más csapatot küld majd pályára. Száz százalék, hogy valamennyi mainzi futballista bizonyítani akar, és nem szeretné lerombolni a klub imázsát, biztosan rendesen odateszi magát a mérkőzésen. Tehát: remek meccsre van kilátás!

Ha kíváncsi, miért hagyja ki a Szombathelyi Haladás meghatározó játékosa, Nagy Dániel a Mainz elleni meccset, klikkeljen ide!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!