Búrány Zoltán: egyszerűen és nagyszerűen

Bár a Haladás 23 esztendős futballistája, Búrány Zoltán alapvetően a középpálya közepén mozog otthonosan, ha úgy adódik, a balhátvéd posztján is megállja a helyét. A Diósgyőr elleni bajnokit követően ezúttal vasárnap a Videoton ellen bizonyíthat a fiatal futballista.

Pum András

A múlt heti Haladás - Diósgyőr (0:0) bajnoki előtt Artner Tamás húzott egy merészet: a sérült Tóth Péter helyére szokásától eltérően nem Halmosi Pétert rendelte hátra, hanem az eredendően jobblábas Búrány Zoltánt állította a posztra. Nos, a tréner jól döntött, Búrány remekül illeszkedett a hátsó alakzatba, és társaihoz hasonlóan nem engedte fickándozni a vele szemben felbukkanó miskolci támadókat. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón újságírói kérdést követően is dicsérte a játékost: "Ami Búrány játékát illeti: rendesen dolgozik, nagyon jó állapotban van, bármikor be lehet állítani belső középpályásként. Ezúttal a bal oldalon futballozott, így Halmosi Petit eredeti posztján szerepeltethettem" - jelezte egy hete Artner Tamás.

Nos, Tóth Péter változatlanul sérült, így Búrány lesz a Szombathelyi Haladás balhátvédje.

- Mielőtt Szombathelyre igazoltam, védekező középpályást játszottam, azóta megfordultam a középpálya jobb szélén, és a jobbhátvéd posztján is - jelezte Búrány Zoltán a www.haladas.hu oldalon. - A Diósgyőr ellen aztán balhátvédként vett számításba a mester, mit mondjak: ahhoz képest, hogy azt megelőzően életemben ha egyszer szerepeltem azon a poszton, szerintem nem ment rosszul a futball. A hozzám eljutott pozitív kritikák szintén azt támasztják alá, hogy helytálltam a számomra idegen poszton. Miután jobblábas vagyok, így a bal oldalon is ezzel a lábammal igyekeztem megoldani a helyzeteket, de úgy tűnik, nem volt ezzel gond. Örülök, hogy a Videoton ellen is a kezdőcsapat tagja leszek, nem félünk a fehérvári csapattól, a három pont a célunk! Tudjuk, hogy az Európa-liga szereplés miatt ellenfelünknél vélhetően nem ugyanaz a csapat lép pályára, mint Törökországban, de a vasárnapi sem lesz gyengébb gárda, sok jó játékos szerepel a piros-kékeknél - az esetleges "B"-csapatot sem szabad lebecsülni, sőt!  Jómagam vélhetően a spanyol Brachival találkozok legtöbbet, tudom róla, hogy szeret felfutni és remekül ad be: nos, meg kell akadályoznom, hogy mellettem belövöldözze a labdákat. Nekem és a csapatnak is egyszerűen, de nagyszerűen kell játszania, és akkor nem maradhat el a győzelem sem!

Ha kíváncsi rá, hogy Artner Tamás mit vár a Videoton elleni mérkőzéstől, klikkeljen ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!