Haladás-Paks: a három pont az Artner-legénység célja

Szombaton 16 órakor a tabella hetedik helyén álló Szombathelyi Haladás az új edzővel készülő tizenharmadik MVM Paksot fogadja a Rohonci úton. A vasiak trénere, Artner Tamás győzelemre számít.

Pum András

Csupán öt forduló telt el az idei bajnokságból, de már harmadik edzőjét fogyasztja a Szombathelyi Haladás szombati ellenfele, a Paks. Kis Károly a nyitófordulót követően mondott le, következett Máté Csaba, őt pedig - immáron végleges megoldásként - a héten a Kecskemét volt trénere, Tomiszlav Szivics váltotta. Szó se róla, eddig nem remekelt a tolnai gárda, három döntetlen - Pápa 0:0 (idegenben), Újpest 2:2 (o), Honvéd 3:2 (i) - mellett két vereség - Pécs 0:1 (o), Eger 0:1 (o) áll a neve mellett, ez momentán a tizenharmadik helyre elég.  Egyelőre tehát nem sikerült nyernie a zöld-fehér együttesnek, reméljük ez az állapot szombat estére sem változik. Tomiszlav Szivics érkeztével mindenesetre vélhetően a támadófutball lesz a Paks védjegye, igaz,a Nemzeti Sport pénteki számában a szerb tréner még a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban: " A hétvégén a Haladás otthonában nem leányálom bemutatkozni, ott még aligha rohanjuk le az ellenfelet, nem vagyok David Copperfield, két nap alatt nem tehetek csodát".  Bár a paksiaktól a nyáron Böde Dániel az FTC-be távozott, elöl ütős a tolnai csapat, Tököli Attila, Vayer Gábor és Simon Attila is a támadószekciót erősíti, a héten pedig Lázok Jánost is leigazolták. Ráadásul Bori Gábor megszerzésére is jó eséllyel pályáznak.

Ami a Haladást illeti, a remek rajt - négy meccs nyolc pont - után legutóbb Székesfehérvárott elszenvedte első vereségét a csapat, de ahogy mondani szokták: ez még belefért. Szombaton a Paks ellen viszont hazai pályán szinte kötelezőnek mondható a győzelem. Halmosiék jelenleg nyolc pontot gyűjtve a tabella hetedik helyén tanyáznak.

- A srácokat nem fogta meg a múlt heti, székesfehérvári vereség, hiszen nem olyan meccs volt, hogy odamentünk és levertek bennünk - jelezte Artner Tamás, a Haladás edzője a Haladás hivatalos honlapján. - Egyenrangú partnerei voltunk a Videotonnak, úgyhogy a játékosok helyén kezelték a dolgokat, nem volt probléma sem az edzésmunkával sem pedig a hangulattal. A Videoton - de a Diósgyőr ellen is - szűk volt a kispadunk, ezért nem tudtunk riválisaink fölé kerekedni.A Paks ellen sem lesz könnyebb dolgunk, hiszen egy új edzőnek mindenki meg akarja mutatni, hogy mit tud. Nyilván Tomiszlav Szivics sem szeretne vereséggel kezdeni, ezért biztosan nem fognak fejjel a falnak rohanni, hiszen a döntetlen jó eredmény lehet számukra. Szervezett, jó csapattal találkoznk szombaton, amely az utóbbi években rendre a tabella élmezőnyében végzett. A nyáron elment tőlük Böde és Hrepka, de a héten érkezett Lázok János, és amennyiben Bori Gáborral is megegyeznek, akár ő is játszhat ellenünk. Rajtuk kívül pedig ott van Bartha, Kiss Tamás, Tököli, Simon Attila, Kulcsár, vagy éppen  Sipeki - a támadószekciójuk nagyon veszélyes, tele van minőségi játékosokkal. A játékstílusuk viszont - ellentétben például a Diósgyőrével - nagyon is fekszik számunkra, játszó csapat, játszó futballistákkal, biztosan nem bekkelik végig a kilencven percet. Hazai pályán számunkra csak a három pont megszerzése az elfogadható, így egyértelműen győzelemre kell játszanunk. A hátával bajlódó Tóth Péterre és a combjával kínlódó Guzmics Richárdra nem számíthatok, ugyanakkor a szabóizom-sérülést szenvedett Nagy Dániel a kispadra leülhet. Rajos Gábor és Kenesei Krisztián már felépült, mindketten teljes értékű játékosok.

- Simon Ádám hét órás autóút után érkezett meg Szombathelyre, úgyhogy csütörtökön csak regeneráló edzésen vett részt - fogalmazott Artner Tamás. - Beszéltem vele, előző nap még edzett Palermóban, úgyhogy fizikálisan jó állapotban van, nincs probléma a kondijával. És bár korábban futballozott az U21-es válogatottban, játékban még nem tart ott ahol korábban, ezért még nem döntöttem el, hogy - független attól, hogy megérkezik-e játékengedélye - a kezdőbe nevezem vagy sem.

Összeállítás: Rózsa Dániel - Schimmer Szabolcs, Korolovszky Gábor, Fehér Zoltán, Búrány Zoltán - Iszlai Bence, Kalász Milán (Simon Ádám) - Nagy Gábor, Radó András, Halmosi Péter - Andorka Péter (Kenesei Krisztián).

Cserék: Gőcze Gergő, Rajos Gábor, Nagy Dániel, Kulcsár Kornél, Ugrai Roland és a kezdőcsapatból kimaradó két játékos.

A találkozót Böcskei Balázs vezeti, segítői Lémon Oszkár, Farkas Balázs, a negyedik játékvezető Berke Balázs lesz. A játékvezetői ellenőr Molnár László, a szövetségi ellenőr pedig Turbék István.

A VIP-bérletesek gépjárműveikkel ezúttal is a Rohonci úti főbejáraton, míg a többi bérletes a Bartók Béla körút felöl hajthat be a pályára.

A Palermótól érkező Simon Ádám még csütörtökön nyilatkozott arról, milyen formában van jelenleg és mik a céljai a Rohonci úton.

Ezek is érdekelhetik