A vasvári járási hivatal és a munkaügyi kirendeltség egy helyen lenne

Vasvár - Együtt kívánják elhelyezni a létesítendő járási hivatalt és a munkaügyi kirendeltséget. A két funkció összeköltöztetésére az Árpád tér 1. látszik legalkalmasabbnak.

Merklin Tímea

A Vas Megyei Kormányhivatal vezetői, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kijelölt dolgozói, valamint a helyi vezetők együtt járták be az önkormányzati tulajdonban lévő Árpád tér 1. alatti, 394 helyrajzi számú ingatlant, amelyet augusztus 31-ig a HP Magyarország Kft. bérelt az önkormányzattól. A járást ingyenesen helyezik majd el ebben az épületben, amelynek szabadpiaci értéke 76 millió 800 ezer forint. A munkaügyi kirendeltség ideköltöztetése pályázati pénzből valósulhat meg, az ingatlan felének megvásárlásával.

A vasvári munkaügyi kirendeltség rossz körülmények között működik, az ügyfelek fogadása, ügyeinek intézése nem felel meg az előírt követelményeknek. Viszont lehetőség mutatkozik arra, hogy egy TIOP pályázaton részt vegyenek Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével tárgykörű projektben. Amennyiben a pályázaton nyernek, az Árpád tér 1. alatti épület ötven százalékos tulajdonrészének megvásárlásával lehetőség lesz az átköltözésükre.

Addig a 2013. január 1-től felálló járási hivatalt a vasvári polgármesteri hivatalban helyezik el, körülbelül 16 fős létszámmal. A szükséges helyiségek száma kevesebb, mint kellene, ezért ez a nagy zsúfoltságot eredményező megoldás, remélik, csak átmeneti.

A képviselőtestület a legutóbbi ülésén tehát az épület felét ajánlotta ingyenes állami használatra a Vas Megyei Kormányhivatal kezelésébe, a másik felét nyertes TIOP-pályázat esetén eladásra, a munkaügyi kirendeltség számára. A szándéknyilatkozat csak a két funkció együttes megvalósítása esetén érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!