Andorka Péter: vissza a helyes útra

A nyáron Pécsről igazolt Andorka Péter szombaton volt csapatával nézhet farkasszemet. A csatár szeretne kezdőként bizonyítani ex-együttese ellen - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

A Haladás 28 esztendős támadója, Andorka Péter ősszel legtöbbször csereként jutott szóhoz a bajnokikon - amelyeken összesen három gólt szerzett. Andorka idehaza az Eger, idegenben pedig a Videoton és az FTC ellen talált be. A csatár ezúttal legutóbbi klubja, a Pécs ellen bizonyíthat.

- Nyilván valamennyi meccsen kilencven percet akarok játszani, de látom, hogy elég erős a konkurencia - fogalmazott Andorka Péter a Haladás hivatalos honlapján. - Ráadásul jól kezdtük a szezont, a mesternek nem volt oka a váltásra. Összesen tíz meccsen szerepeltem eddig, abból három-négy bajnokin legalább egy félidőt. Ennek fényében nagyjából elégedett lehetek eddigi teljesítményemmel, góljaim számáva, mondhatni reális amit nyújtottam. Persze ha többször kezdenék, jobban játékba tudnék lendülni, ami góljaim számában is megmutatkozna.


- Sokan úgy vélekedtek a nyáron, Artner Tamás keze alatt képes megújulni.

- Korábban Pécsett keveset játszottam, úgyhogy tényleg igyekszem úgymond megújulni, a régi lenni. Számít az edző személye, de mondom, az is sokat jelent, ha valaki kezdőként szerepel, mivel úgy tud igazán meccsrutint szerezni.

- Alaposan kicserélődött nyáron a játékoskeretük, egy-két játékossal jóban voltam, velük most is tartom a kapcsolatot, de ők hozzám hasonlóan már máshol boldogulnak. Ennek ellenére nagyjából tisztán vagyok a körülményekkel. Tudom, hogy idegenben remekül szerepelnek, de nekünk nem a statisztikát kell nézegetnünk, nem ezzel foglalkozunk, hanem hogy legyőzzük őket. Sűrű a mezőny, két győzelemmel már a középmezőny elejére lehet ugrani - de hol az az egy győzelem? Ugyanakkor optimista vagyok, a játékkal nincs különösebb gond, az öltözői hangulat is rendben van, vissza kell térni a helyes útra. Azt is látni kell, hogy sokminden ellenünk dolgozott az ősszel, a sok sérülés, a kiállítások, úgyhogy rengeteg összetevője van a dolognak. Remélem, hogy legyőzzük a Pécset, hiszen Szombathelyen bárkit képesek vagyunk megverni. Ez mindig is így volt, hiába állt hátul a csapat a tabellán. Elég régen nyertünk, mindenképpen be kell húznunk a meccset. A combhajlító-izom sérülésem rendbejött, a héten már edzettem, remélem kezdő leszek szombaton. Persze ha úgy alakul, akkor csereként  igyekszem hasznára lenni a csapatnak. A meccs végeredményére nem tippelnék, elsődleges és legfontosabb a győzelem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!