Szentgotthárd: kényelem mediterrán hangulatban (7.)

Szentgotthárd - A helyi fürdőben nagy figyelmet fordítanak a kényelemre. Az épület már önmagában is különleges hangulatot áraszt, a színes programok pedig a szórakozásról gondoskodnak. Mindennap öt animációs programmal várják a fürdőzőket. Továbbra is keressük Vas megye legkedveltebb fürdőhelyét.

Maróthy Andrea

A napokban versenyünk utolsó előtti állomására, Szentgotthárdra, a városon belül pedig a megye legújabb gyógyfürdőjébe, a St. Gotthard Spa & Wellness Gyógy- és Élményfürdőbe látogattunk el. Ezúttal is kíváncsiak voltunk, hogy a Szentgotthárdon, illetve a fürdőben nyaraló vendégek mennyire elégedettek a létesítménnyel és az igénybe vett szolgáltatásokkal, a fürdőhely tisztaságával, a város vendégszeretetével, valamint a szabadidős tevékenységek választékával. Az általunk összeállított, tíz kérdésből álló kérdőívünket most is 20 fürdőzővel töltettük ki. A válaszadók ezúttal is egytől ötig osztályoztak. Az osztályzatok összesítéséből kiderült, a szentgotthárdi fürdő 4,51-es átlaggal végzett, vagyis szép eredményt ért el versenyünkön.

A szentgotthárdi gyógy- és élményfürdőben ezúttal az értékesítési és marketing igazgató, Vörös-Borsody Csilla volt segítségünkre.

- Komplex szolgáltatásokkal várjuk a vendégeket. Több medencénk is van. A fürdő külön úszótérrel, élménytérrel, szaunaparkkal, külső és belső részleggel rendelkezik. Az egész épületet hangulatosan próbáltuk kialakítani. Pálmafákkal, valódi banánfákkal varázsoltunk ide igazi mediterrán tengerparti hangulatot. Már az előtérben kellemes látvány fogadja a látogatókat. Sok gyermek kedvence az itt található mesterséges tó. A recepción nemcsak a fürdőről adunk tájékoztatást, hanem a városról és az ott található szálláslehetőségekről is. 



A St. Gotthard Spa & Wellness Gyógy- és Élményfürdő 2007 júliusában nyitotta meg kapuit a pihenni vágyó közönség előtt. Azóta folyamatosan szépül és bővül

Az előcsarnokban egy á la carte étteremben falatozhatnak vagy iszogathatnak a vendégek. Itt található még egy kis üzlet, valamint a beauty farm, ami  fodrászszalonnal, manikűr-pedikűrrel, kozmetikával és szoláriummal áll a látogatók rendelkezésére. Van egy terápiás részlegünk fogászattal, szájsebészettel, gyógytornateremmel, de több masszázsszobával is rendelkezünk. Fontos, hogy mi nem betegnek, hanem ugyanúgy lazításra vágyó vendégnek tekintjük a terápiás kezelésre érkezőket is, mint a többieket  - árulja el a vezető, és így folytatja: tizennyolc különböző masszázzsal, valamint  testpakolásokkal várjuk a kényeztetésre vágyókat. Van egy komplex fitneszrészlegünk is, korszerű berendezésekkel felszerelt fitnesz- és squash-teremmel.

- A fürdőbe jelenleg főként napi vendégek érkeznek, akik legtöbbször kényeztetésre vágynak, s a wellness-szolgáltatásokat veszik igénybe, de a gyógyvizes élménymedencék továbbra is nagyon népszerűek. Több medence is található a fürdőben, amelyeket különböző hőfokra melegítenek a szakemberek. A 25 méteres sportmedence maximum 28 fokos, a gyermek tanmedence 30 fokos. A beltéri nagy élménymedence és a kültéri medence olyan,  mint egy mediterrán tengerszakasz. 

Vizük általában 32 fokos. A pihenőmedencét, valamint a pezsgőfürdőt 36-38 fokosra melegítjük. Van egy gyermek - , egy szőnyeg - , egy zárt, illetve egy 95 méter hosszú, teljes terjedelmében az épületen kívül futó, nyitott csúszdánk, amely két medencét is tartalmaz. A fürdő területén a beléptetés chipes órával történik, melyre számítógép segítségével töltik fel a kért szolgáltatásokat. Ugyanez használható a beltéri medencetérben található önkiszolgáló étteremben is, ennek köszönhetően költőpénz nélkül fogyaszthatnak a vendégek. A számlát csak a távozáskor kell kiegyenlíteniük - avat be a részletekbe Vörös-Borsody Csilla.



A gyerekek is nagyon szeretik a fürdőt

Mivel a település a hármas  határon fekszik, ezért túlnyomórészt osztrák, magyar és szlovén vendégek látogatják, de más országból is jöttek már fürdőzők. A nyári időszakban inkább a családosok, szeptembertől, az iskolakezdéstől pedig főleg az idősebb korosztály látogatása jellemzi a hétköznapokat. A célcsoport és a látogatók száma szezonálisan megoszlik. Naponta átlagosan 600-700 vendég érkezik a fürdőbe. A jelenleg is épülő, magántulajdonú hotel átadása után 1000-1200 vendégre számítanak majd naponta. A fürdő nyitva tartása is ennek megfelelően változni fog. A vezetőség elégedett, mert a fürdő kihasználtsága jó, közel 80 százalékos.
 
- Szabadidős programok széles választékával várjuk a vendégeket. Gyerekeknek városi szinten és saját rendezésben is tartunk úszásoktatást. Nagy népszerűségnek örvend a búvároktatás is, amire a nagy sportmedence ad lehetőséget. Szlovéniából, Ausztriából is érkeznek csoportok a sportmedencénkbe. Emellett intézményünk számos más egyesületet is befogad. 

Nagy  hangsúlyt fektetünk a vendégek szórakoztatására. Mindennap öt animációs programmal várjuk a fürdőzőket, de minden nagyobb eseményre például a Valentin-napra, anyák napjára, gyermeknapra vagy karácsonyra  is különböző programokkal készülünk. Minden, a naptárba bejegyzett ünnepet megtartunk, s tavaly óta havonta rendezünk egy mediterrán napot, ami nagyon népszerű a fürdőzők körében. 

Sokan már kimondottan ezeken a napokon keresik fel a létesítményt. Ilyenkor minden felveszi az adott ünnep hangulatát. Az eseményhez kapcsolódóan alakítjuk a programokat, az ételeket, s a tereket is. Később mi is szeretnénk éjszakai fürdőzést szervezni. Az élménytérben levő két szép szigetre hívunk meg más-más stílusban játszó zenekarokat - árulja el az értékesítési és marketing igazgató.  



Pálmafákkal, valódi banánfákkal varázsoltak igazi mediterrán  hangulatot a fürdőbe 

- A létesítmény dolgozói a hangsúlyt a minőségre helyezik, gondoskodnak arról, hogy a látogatók kellemesen tölthessék el nálunk a szabadidejüket. Jelenleg egy magánszálloda épül a fürdő mellett, melynek átadása októberre várható. Mi is további fejlesztéseket tervezünk. Mivel a strandrészünk kicsi, több kültéri medencét szeretnénk kialakítani, de étterem, öltöző, játszótér, illetve strandfocipálya kiépítését is tervezzük. Ezek várhatóan 2010-re el is készülnek - meséli Vörös-Borsody Csilla.

A nyolc vasi, köztük a szentgotthárdi fürdőre is lehet majd szavazni internetes portálunkon az utolsó fürdőhely bemutatásának napjától. A legtöbb szavazatot elérő létesítmény közönségdíjban részesül. A legkedveltebb fürdőhely az lesz, amelyik a kérdőívek alapján a legmagasabb minősítést kapja a megkérdezettektől. 


Következik utolsó helyszínünk, a szombathelyi termálfürdő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!