A farsangi bulikban is folytatódik a Mamma Mia-őrület

<b>Szombathely</b> - Még mindig hódít a Pókember, Batman és Superman, de egyre több gyerek és felnőtt vágyik egyedi jelmezre. <em>Zsoldos Mónika</em> jóvoltából az idei farsangon vikingekből, ősemberekből és hableányokból sem lesz hiány.

Nagy Ildikó

Úgy tűnik, a farsangolók kedvét nem befolyásolja a válság: Zsoldos Mónika belvárosi jelmezkölcsönzőjében egymásnak adják a kilincset a kuncsaftok. Móni tisztában van vele, hogy a legtöbb kislány hosszú, fodros királylány-ruhára vágyik, a fiúk jó része pedig legalább egy napra szeretne Batman, Superman vagy Pókember lenni,  ezért ezek a maskarák sem hiányoznak az állványokról. Az ügyeskezű üzletvezető azonban mindig megpróbálja rábeszélni a farsangra készülődőket, hogy egyedi jelmezt válasszanak. A ruhákat ő tervezi és varrja, az idén már több boszorkány, ősember, hableány és viking öltözet került ki a kezei közül. Népszerűek a Shrek és a Star Wars filmek szereplőire hajazó jelmezek, akárcsak a  klasszikus kosztümök: Hófehérke gyönyörű ruhája mellé például hét törpe-szerelés is jár. 



Úgy tűnik, a farsangolók kedvét nem befolyásolja a válság
Fotó: Vas Népe

Az elmúlt években a felnőttek is rákaptak a jelmezes bulikra, és  ma már egyáltalán  nem ciki, ha valaki törökbasának vagy hastáncosnőnek öltözve indul a mulatságba, mondja Móni. A nagy gyerekek a csoportos maskarákat is kedvelik: minden héten akad egy-egy társaság, amely Flinstonék bőrébe bújik. A retro-szerelés szintén népszerű:  a negyvenes-ötvenes korosztály tagjai szívesen nosztalgiáznak a tarka hippi-szerelésekben. És persze a tavaly nyári Mamma Mia-őrületből  az idei farsangra is jutott: sokan keresik a fényes ABBA-kosztümöket. Móni a kuncsaftjaitól tudja, hogy a legtöbb jelmezes buliban műsorral is készülnek a résztvevők, így nem csoda, hogy a kánkános csizmáknak és a bő bugyogóval extrásított, fodros-rózsás-szoknyáknak, valamint a hastáncos-ruhakölteményeknek is nagy keletjük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!