A Youtube legnézettebb videói: a magyar repper és a tánc evolúciója

Kitekintő - Közel négy és fél éve üzemel a Youtube videómegosztó oldal. Eddig a legtöbben - csaknem 124 millióan - az Evolution of Dance kisfilmet nézték meg, itthonról egy bizonyos repper, Speak viszi a prímet, háború ellenes klipjével.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Youtube videómegosztóra számos videót töltöttek már fel s valószínűleg töltenek most is, miközben az olvasó e sorokat olvassa. Megnéztük, hogy melyik a legnézettebb videó a megosztón, s persze egy ismerős darabba botlottunk az első helyen, az Evolution of Dance című kisfilmbe. A tánc evolúciója nagy sikert aratott megjelenésével a neten, úgy gondoltuk, hogy már egy ideje lecsengett, de a cikk írása alatt is közel háromezerrel nőt a nézettsége. Eddig 123 millió 537 ezren nézték meg.



Evolution of Dance

Judson Laipply előadásában látható a tánc evolúciója, egy amolyan komédia-videó, mely bemutatja a különböző évtizedek nagy slágereivel járó tánclépéseket Chubby Checker Twistjétől a Bee Gees laza járásán át a Backstreet Boys összkoreográfiás táncáig.

A legnézettebb magyar videót már nehezebb volt felkutatni, de úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk, 2 millió 96 ezren látták eddig Speak, a magyar rapper háborúellenes klipjét.



Speak the hungarian rapper

Az érdekes angol kiejtéssel énekelt dal klipjében ismert magyar zenészek is helyet kaptak, úgy mint: Bebe, Varga Miklós vagy Takáts Tamás. A sokak szerint csak viccnek kikiáltott videó a háború ellen szól, egyes kommentek szerint viszont, ha egyszer Amerika megtámadja Magyarországot, az Speak miatt lesz. A weben széles körben elterjedt alkotás több videómegosztó oldalon is megtalálható, a Youtube-ra két évvel ezelőtt töltötték fel. Mi a nevetéstől nem tudunk sokat hozzáfűzni, csak annyit, hogy: Jííí! K'mon!

Akinek nem volt elég az Evolution of Dance, ">ide kattintva megnézheti az Evolution of Dance kettőt, ami természetesen már nem spanyol viasz, így az első rész árnyékában húzódik meg, szerény 6 millió 703 ezres nézettséggel.

Viszont Speak rajongótábora sem marad utánpótlás nélkül. Aki szeretné még kicsit csemegézni a magyar rapper dalai közül, ide kattintva megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!