Burgenlandi magyartanárokat képeztek tovább

<b>Oberpullendorf (Felsőpulya)</b> - A szomszédos Burgenlandban a nem kizárólag magyar származású vagy anyanyelvű diákoknak lehetőségük van arra, hogy szabadon választható tantárgyként, osztályozás nélkül tanulják a magyar nyelvet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Továbbképzést tartanak az ausztriai Felsőpulyán (Oberpullendorf) a burgenlandi magyartanároknak.

A hétfői és keddi programon Burgenland 22 oktatója vesz részt. A továbbképzés anyagát a felsőőri (Oberwart) Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium és a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanárai közösen dolgozták ki. A budapesti oktatási minisztérium által finanszírozott kétnapos programon a nyelvtanítás módszertanáról, a magyar-osztrák közös kulturális értékekről esik szó - olvasható az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) kisebbségekkel foglalkozó honlapján.

Az 1992 óta működő felsőőri gimnázium mellett több általános iskolában is zajlik magyar nyelvoktatás Burgenlandban. Ezekben a nem kizárólag magyar származású vagy anyanyelvű diákoknak lehetőségük van arra, hogy szabadon választható tantárgyként, osztályozás nélkül tanulják a magyar nyelvet.

Forrás: mti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!