Jövő tavasszal már új pályán focizhatnak az Őriszentpéteriek

Őriszentpéter - Szorgos kezek társadalmi munkában tették rendbe a kisváros labdarúgópályáját. Tavasszal már ezen a pályán játszhatja hazai mérkőzéseit az őriszentpéteri csapat.

Varga Nóra

Az elmúlt időszakban több baleset is történt, több játékos megsérült az őriszentpéteri focipálya egyenetlen talaja miatt. Nagyobb felújítás egy ideje nem történt a pályán. A sportkör vezetői gondoltak egy nagyot, támogatókat szereztek, s elkezdődött a rendbetétel. 

Az önkormányzat, a nemzeti park, a vépi szakmunkás iskola vezetése, civilek és vállalkozók segítségével újult meg a focipálya. A sportkör vezetői fogták össze a munkát. Feltárcsázták a földet, kiszedték a fűcsomókat, eligazították gépi és kézi erővel a talajt, hogy sima legyen, majd hagyományos kézi szórással bevetették fűmaggal. Bő egy hónapig tartottak a munkálatok. 

A rendbetétel során a nemrég kialakított vízelvezető árok tönkrement, ezért a pályát körbe kellett árkolni. Ez is elkészült a napokban, így a pályában a nagyobb esőzés sem tesz kárt. A forró, száraz nyári napokon locsolni kell a területet, no és várni, hogy kinőjön a fű.

Április 12-én Ivánc ellen játszotta a csapat az utolsó hazai mérkőzését, a bajnoki forduló hazai összecsapásait azóta Szalafőn rendezik meg. Várhatóan tavasszal léphetnek először Őriszentpéteren pályára a focisták, mert addigra erősödik meg annyira a fű, hogy bírja a rendszeres igénybevételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!