Kampányoló fideszes aktivistákat támadtak meg egy szombathelyi lakótelepen

Orbán Viktor levelét kézbesítette két középiskolás lányt, amikor megtámadták őket Szombathelyen az egyik Bem utcai háztömbben.

Angyal László

Szakály Gábor kampányfőnök lapunknak elmondta: a két tizenéves aktivista Orbán Viktor levelét hordta ki pénteken házról házra jártak, s amikor a Bem utca 29-es számú ház A lépcsőházába értek, az egyik lakásból kiszóltak nekik:  a Fidesznek  vagy az MSZP -nek dolgoztok?

Amint  válaszoltak a kérdésre, kirontott a lakásból egy ötven év körül férfi, és jobb kezével az egyik, bal kezével a másik lány nyakát kezdte el fojtogatni. A rémült aktivisták kimenekültek a lépcsőházból, azonnal hívták Szakály Gábort, aki riasztott két, a közelben szórólapozó fiút, illetve értesítette a rendőrséget. Úgy tudjuk, hogy az egyik lány könnyebben megsérült.

A megérkező járőrök felszólításának a támadó nem tett eleget, sőt a bilincselés során ellenszegült, ezért  "földre vitték őt."

Gábriel Gábor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe:

" Egy szombathelyi férfi április 2-án 16.50 órakor telefonon bejelentést tett a Szombathelyi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy két hölgyet Szombathelyen, a Bem József utcában tettleg bántalmaztak. A kiérkező járőrök a helyszínen igazoltatni kívántak egy férfit, aki a cselekmény elkövetésével gyanúsítható. A személy az igazoltatásnak
ellenállt, ezért előállították. Jelenleg helyszíni szemle keretében folyik a cselekmény pontos kivizsgálása."

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!