Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét kedden este tíz óráig - közölte az Oktatási Hivatal (OH) elnöke.

MTI

A hétfő esti - informatikai túlterheltség okozta - elérhetetlenség miatt kedden 9 órától 22 óráig újra megnyitották az e-felvételi rendszert, így azok a jelentkezők, akik hétfő este nem tudták elküldeni elektronikus úton a jelentkezésüket, azt kedden még megtehetik - mondta Bakonyi László.

Az OH elnökének tájékoztatása szerint hétfőn a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett. 

A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján - tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatás-kiesésre - az a döntés született, hogy a határidőt kedden 22 óráig meghosszabbítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!