Simon Mária lett szépségversenyünk közönségdíjasa

Múlt hét szombaton lezárult lapunk második szépségversenye. Olvasóink szavazatai alapján január szépe, azaz Simon Mária lett a különdíjasunk. A fiatal lány nagyon meghatódott, amikor kiderült, ő nyerte el leginkább a szavazók tetszését.

Bajdó Bettina

A Vas Népe különdíjasa az olvasóktól 2174 szavazatot kapott. A címmel természetesen díj is együtt járt: nyakláncot, karkötőt, virágcsokrot és egy 25 ezer forint értékű arckezelésre jogosító utalványt is átvehetett a szépség.

Simon Mária, azaz január szépe 1991-ben született Szombathelyen a mérleg jegyében. Szombathelyen él szüleivel és kutyájával. A fiatal lánynak két nővére is van, ők azonban már kirepültek a családi fészekből. Mária jelenleg a Perfekt Szakközép- és Szakiskola tanulója, előtte a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban végezte tanulmányait. Január szépe éveken át táncolt, tíz évig hódolt a hip-hopnak, ám a tanulás miatt kénytelen volt abbahagyni. Büszke arra, hogy néha modellkedésre is felkérik, fellépett már Budapesten a Fashion Week rendezvényen is. A szépség szereti a filmeket, s szeret olvasni is, kedvenc könyve Márai Sándor Füves könyve. 

 - A szépségversenyre a barátnőim biztatására és persze kíváncsiságból jelentkeztem - meséli Mária. - Nem is gondoltam volna, hogy bekerülhetek a döntőbe, így már akkor is nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy én lettem január szépe. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az olvasók akkor is rám szavaztak. Jól éreztem magam a szépségverseny ideje alatt, izgalmas volt a felkészülési időszak is. Bár a közönség csak pár óráig láthatott bennünket a színpadon, a felkészülés ennél sokkal többről szólt. Már hetekkel a döntő előtt minden lány odafigyelt arra, hogy mikor, mit eszik, s többen közülünk eljártak tornázni is. Aztán elkezdődtek a ruha-  és a koreográfiai próbák is.

Természetesen, mint mindenki, Mária is nagyon izgult addig, amíg ki nem lépett a színpadra a szombati döntőn.

- Remegett a lábam a függöny mögött, s akkor tért vissza a bátorságom, amikor az első lépést megtettem a színpadon - idézi fel a döntő pillanatait olvasóink kedvence. - Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam, hogy én lettem a közönségdíjas. Hirtelen nem is hittem el. Furcsa volt elsőként kimenni, átvenni a szalagot és a nyereményt. Boldog voltam, s örültem, amikor meghallottam, hogy ki lett az első három helyezett lány. Szerintem nagyon megérdemelték a kitüntető címet.

A szépségverseny óta Máriát elárasztják a gratulációk, ismerősöktől és ismeretlenektől kap leveleket, hozzászólásokat a közösségi portálokon. Olyanoktól, akik korábban is szavaztak rá.

 - Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki rám adta le a voksát, nagyon jólesik - folytatja a szépség. - Az iskolában is úgy köszöntöttek hétfőn, hogy itt van a mi királynőnk. Teljesen megilletődtem ettől. Egyébként a mostani és a régi osztálytársaim is végigkövették a szépségversenyt, mindig érdeklődtek, hogy mi van velem, illetve sokan eljöttek, s megnézték a döntőt is. -

Mária nagyon büszke nyereményeire, azóta is szem előtt vannak a szobájában. Elmondja azt is, hogy a döntő után  felkérést kapott már, az egyik szombathelyi ékszerüzlet reklámarca lehet. Január szépe hozzáteszi: tudja, hogy a szépség mulandó, ezért másra is gondol. Távlati céljait is megosztotta velünk: diplomát szeretne szerezni, majd egy jó állást találni, végül pedig családot alapítana.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!