Tíz éves a szombathelyi egyetem gazdaságtudományi tanszéke

Tíz éve alapították a gazdaságtudományi tanszéket, mely ma is népszerű a Savaria Egyetemi Központban. Kedden kiállítással és előadásokkal ünnepletek a tanárok.

zaol.hu

- A világ életében nem, de egy félévszázados iskola életében jelentős esemény egy tanszék tizedik születésnapja - kezdte beszédét professzor dr. Gadányi Károly a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora az iskola gazdaságtudományi tanszékének tizedik évfordulójára rendezett találkozón, ahol nem csak a felsőoktatási intzézmény jelenlegi pedagógusai, hanem régi tanárai és diákjai is megjelentek.

Az évforduló alkalmából tanszéktörténeti tárlatot is szerveztek az egyetem aulájába. A kiállításon megtekinthető a tanszék eddigi élete, az egykori és jelenlegi tanárok önéletrajza is.

A tanszéket 1999-ben alapította dr. Törzsök Éva, s ezzel egy új korszakot indított el a szombathelyi felsőoktatás életében. Az új tanszékkel új szakok és más, a megszokottól eltérő látásmódú tanárok és diákok érkeztek az iskolába.

Pár év múlva már e tanszék örvendhetett a legnagyobb népszerűségnek, 2004-ben több száz nappali és levelező tagozatos hallgató vett részt az órákon. Ma már egyre több felsőoktatási intézményben van lehetőség gazdasági képzésre, ám még mindig sokan jelentkeznek a szombathelyi egyetem gazdaságtudományi szakjaira.

Némethné dr. Tömő Zsuzsanna a tanszék koordinátora reméli, a továbbiakban is hasonlóan sikeres lesz a tanszék, s terveiket  szakirányú képzések, tanfolyamok elindítását, s további fejlesztéseket  is meg tudják majd valósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!