Civil

2015.03.25. 09:12

Német diákok töltik szakmai gyakorlatukat Vas megyében - A Horváth Boldizsár szakközépiskola látja vendégül a fiatalokat

Szombathely - A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolába német diákok érkeztek Peine városából.

Civil Tudósítónktól

A tanulók európai kereskedők lesznek. A képesítés megszerzésének feltétele, hogy külföldön teljesítsék háromhetes szakmai gyakorlatukat.

A HBSZ 15 ügyvitel és gazdasági informatikus tanulója végezte nyári szakmai gyakorlatát Németországban. A partneriskola képviselője, Frank Feghelm március 23-án adta át a 125 éves Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 15 diákjának az Europass mobilitási igazolványt. Ez a bizonyítvány igazolja a Peinében folytatott szakmai gyakorlat során megszerzett készségeket és kompetenciákat.

Fotó: Fábián Éva

A partneriskola - BBS Peine - német diákjait március 23-án fogadta az intézmény, az  iskola megtekintése után a megyeszékhely nevezetességeivel ismerkedtek a vendégek. Március 24-én kezdték a német tanulók háromhetes szakmai gyakorlatukat: egy szombathelyi turisztikai irodában, Bükön  és egy vaskeresztesi cégnél.

A vendéglátó iskolában  kulturális programokat is szerveztek a diákoknak. Úti célként szerepel a főváros és természetesen a Balaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!