Civil

2015.03.22. 11:47

Páratlan élmény a szentgotthárdi színházban – Elvarázsolta a közönséget az Ataru Taiko

Szentgotthárd - Az Ataru Taiko ütőegyüttes 2006 óta képviseli hazánkban a japán taiko dobolás hagyományait.

Civil Tudósítónktól

Fotók: a szerző

Az azóta eltelt időszakban több mint 200-szor léptek színpadra, idei évadnyitó koncertjüket pedig a Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány kérésének eleget téve a szentgotthárdi színházban adták. A fellépéssel nagy sikert arattak, köszönhetően elsősorban a változatos koreográfiájuknak, dinamizmusuknak, lendületes előadásmódjuknak.

A társulat jelenleg tíz tagot számlál, a színpadi megjelenést a japán tradíciókat követve alakították ki. Így a közönség a több ezer éves japán dobművészet és a keleti kultúra megelevenedésének lehetett tanúja.

A koncerten elhangzott művek bepillantást engedtek a szigetország lenyűgöző világába, amely olykor feszültséget kelt, míg másutt teljesen ellazít és megnyugtat, hol pezsgő és élénk, hol komoly, hol történetet mesél, vagy épp mosolyt csal a nézők arcára. Bár különálló részekre tagolható az előadás, a végén mégis kerek egésszé áll össze, csak úgy, mint az emberi élet, minden örömével és bánatával egyetemben.

A látvány pedig önmagáért beszélt a fellépők ruházata, a hangszerek, a koreográfia páratlan élményt nyújtott.

Tóth Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!