Civil

2015.05.07. 10:12

Értékekről beszélgettek a TIT Hölgy Klubjában

A TIT Hölgy Klubjának vendége volt Pallósiné Toldi Márta Dr. szociológus, pedagógia szakos könyvtáros, a Berzsenyi Dániel Könyvtár nyugalmazott igazgatója, aki örömmel találkozott ismét klubunk tagjaival.

Civil Tudósítónktól

"Értékek a változó időben" című előadása az értékeknek az egyén és a társadalom életében betöltött szerepéről szólt. Az élvezetes előadás során kirajzolódott a család és a külső környezet szerepe, az én-érzékelés, az én-értékelés fontossága az önbecsülésben, az identitás kialakulásában.

Fotó: Tátrainé Kulcsár  Irén

Élénk érdeklődés kísérte a hallgatóság részéről az értékváltó jelenségek bemutatását, mint például: a generációk közötti kapcsolat, a szülői tekintély és korunk problémája, a példakép-sztár-celeb jelenség. Az előadó rávilágított arra, hogy milyen fontos és kívánatos lenne a mai fiatalok körében is a rendszeres könyvolvasás. Az értékvilágban való kalandozás közben Berzsenyi Dániel, Babits Mihály, József Attila és Weöres Sándor néhány gyönyörű gondolatát is hallhatták a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!