Civil

2015.06.09. 07:59

Az összetartozás emléknapja a Bolyaiban

Iskolánkban már napokkal ezelőtt felkeltette figyelmemet nemzeti színeink jelenléte.

Civil Tudósítónktól

A Nemzeti Összetartozás Napja - olvastam az aulában. Nem is olyan régen, június 4-e nemzetünk gyásznapja volt, de napjainkban az összetartozás, a cselekvő hazaszeretet gondolata került előtérbe. Iskolánk számára mindig is fontos volt a felvidéki (alsóbodoki) testvériskolánkkal ápolt évtizedes kapcsolat, ezért, ahogy Kukor Ferenc igazgatóhelyettes is megfogalmazta, a bolyais és bodoki diákok által készített fotókiállítást megnyitó beszédében: számunkra természetes emléknap június 4.

Fotók: Németh József

A Felvidéken, Erdélyben járt bolyais diákok saját gondolatai, élményei is elhangzottak az ünnepségen. Csodálatukat fejezték ki azokkal az emberekkel szemben, akik külföldön is képesek magyarként élni. Az iskola énekkara az A csitári hegyek alatt című népdalt adta elő, és az éneklésbe a tantestület, a diákok és az igazgató is bekapcsolódott. Végezetül Ladányi Lajosnak, a Zoboralji Kulturális és Információs Központ igazgatójának beszédét hallgathattuk, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy gondolnunk kell azokra is, akik a 95 év alatt megőrizték a hagyományaikat - ők mind a nemzethez tartoznak. A bolyai diákok képeiből összeállított kiállítás a tanév végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!