Civil

2015.09.27. 15:15

Gölbasi vitézei török pásztorétellel nyertek Rábapatyon

Rábapaty – Második alkalommal csatlakozott a település a Szent Mihály-napi programokhoz. A szombati rendezvényt a községi önkormányzat és a Rábapatyért Közhasznú Egyesület szervezte.

Civil Tudósítónktól

Nagy érdeklődés övezte a bográcsos pásztorételek főzőversenyét. A húsz nevezőből a rossz idő ellenére is 12-en eljöttek és belevágtak a nagy munkába. A helyi csapatok mellett érkeztek hagyományőrzők Nagykanizsáról, Sopronból, Körmendről, Szombathelyről, a bográcsokban változatos ételek fortyogtak. A mesterszakácsokból álló szakmai zsűri végül a tatai Gölbasi Vitézei Hagyományőrző Egyesület török pásztorételét minősítette a legfinomabbnak. De a szervezők minden versenyző csapat számára gondoskodtak valami ajándékról, azok pedig cserében mindenkit vendégül láttak.

Bár az eső délutánra már elállt, a szórakoztató programokat a művelődési ház nagytermében tartották meg. A hangulatot a Szelindek  zenekar alapozta meg, akik ezúttal egy mongol muzsikus barátjukat és két lengyel énekesnőt is magukkal hoztak. Fellépett a Kenyeri dalkör és citerazenekar, a helyi dalkör, Gerbert Judit, a csepregi Farkas Sándor Egylet, Boros Luca és Pócza Vivien hastáncosok, illetve a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes. A  „fergeteges” tánc sötétedés után a tábortűz körül folytatódott.

A házigazdákat a rábapatyi kórus képviselte a műsorban, népdalcsokorral szórakoztatták a közönséget. Fotó: Szabó László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!