Civil

2015.09.30. 15:19

Hoztak egy mesét

Ikervár - Ismét minden korosztály – kisgyermektől nagyszülőig – képviseltette magát az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház által szervezett Hozz egy mesét! című rendezvényen.

Civil Tudósítónktól

 

Fotók: a szerző

A Magyar Népmese Napján harminc mesemondó váltotta egymást  a mesemondó székben, és büszke örömmel osztotta meg legszebb meséjét a hálás hallgatósággal. A legfiatalabb 8, míg a legidősebb mesélő 70 éves volt.  A legkisebbeket szüleik, testvéreik nagyszüleik is elkísérték, így a magyar mese kedvelésére szép számú érdeklődő gyűlt össze a művelődési házban. A családias hangulatú délutánon megemlékeztek Benedek Elekről és az „Ikervári Benedek Apóról” is.  Az elmúlt évben, 90 esztendős korában elhunyt Kupi János az ikervári mesemondó délutánok lelkes, aktív résztvevője volt.  Csalimeséivel az iskolai  irodalomórák és az országos nyugdíjas prózamondó versenyek népszerű szereplőjévé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!