Civil

2015.10.19. 08:56

Mit keresett Oszvald Marika Püspökmolnáriban?

Püspökmolnári - Október elseje az idősek világnapja, ennek apropóján idén is megrendezték Püspökmolnáriban a község nyugdíjasainak szóló ünnepséget.

Civil Tudósítónktól

A szombaton délután megtartott, remek hangulatú eseményen szép számmal képviseltette magát a nagyérdemű, a helyi Faluház közönsége pedig nemcsak az iskolások és az óvodások műsorának, hanem ismert színészek produkciójának is tapsolhatott.

Rodler Csaba polgármester és a 95 éves Varga István, a falu legidősebb lakója

A rendezvény nyitányaként Rodler Csaba, Püspökmolnári polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hosszasan sorolta a szépkorúak érdemeit, kiemelve azt, hogy bár rengeteg megpróbáltatáson keresztülmentek, sosem csüggedtek, családjuk és közösségeik számára mindig nagy támaszt és segítséget nyújtottak, példát állítva így a fiatalabb generációk számára. Gondolatainak zárásaként külön köszöntötte a falu legidősebb lakóját, a 95 éves Varga Istvánt.

Óvodások műsora

A program az óvodások és az iskolások műsorával folytatódott: míg előbbiek az alkalomhoz illő versekkel és énekekkel köszöntötték az ünnepelteket, utóbbiak a jól ismert Grimm-mese, a Hófehérke és a hét törpe paródiáját adták elő.

A helyi nyugdíjasok is színpadra léptek: balról Kovács György, Horváth Klára, Lantos Sándorné  és Lajkó József látható.

Ezzel azonban még nem értek véget a műsorszámok, hiszen Oszvald Marika személyében egy országosan ismert, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész lépett színpadra. Elkísérte őt a kiváló operetténekes, Udvarhelyi Boglárka is, ketten együtt pedig egészen fergeteges hangulatot varázsoltak a püspökmolnári Faluház falai közé. Néhány vendéget a színpadra is invitáltak, majd közös énekléssel, tánccal zárták fellépésüket. A hosszan tartó vastaps természetesen ezúttal sem maradhatott el.

A színpadon Oszvald Marika és Udvarhelyi Boglárka

A műsorszámokat közös vacsora követte, majd késő estébe nyúló beszélgetéssel és nótázással ért véget az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!