Civil

2015.11.18. 13:24

Leányvásár is volt Lukácsházán

Lukácsháza - Hétfőn délután gyerekekkel népesült be a lukácsházi közösségi ház. Ekkor rendezték meg a Szürettől szilveszterig elnevezésű megyei néphagyományos vetélkedőt. A versenyzők Gyöngyösfaluból, Szombathelyről, Kőszegről, Toronyból, Jákról és Csepregről érkeztek.

Civil Tudósítónktól

 

Sok-sok izgalmas feladat várt rájuk, melyek során szükség volt a kézügyességre, az ének- és tánctudásra, a leleményességre, de megcsillogtathatták tudásukat a színjáték területén is.

A csapatok bemutatkozása után agyaggyöngyökből kellett szőlőfürtöt készíteni. A jeles napokhoz kapcsolódó rejtvények megfejtése után vidám feladatnak ígérkezett a leányvásár, ahol akár a felkészítő tanárt is el lehetett adni, de a vőlegény házát is el kellett készíteni papírból. Ugyancsak papírból alkották meg a Mikulás szánját, de különböző csodálatos karácsonyfadíszek is születtek.

Karácsonyi angyalokká maguk a versenyzők váltak azáltal, hogy a csapattársak a rendelkezésre álló anyagok segítségével felöltöztették őket, de ezzel még nem ért véget a feladat, hiszen az angyalok táncát is el kellett járni a színpadon.

A vetélkedő feladatait Iliás Márta tanárnő állította össze, akinek segítségére volt két boszorkány is, valamint a műsorvezetőként jeleskedő Novák Heni.

A zsűri nagyon színvonalas produkciókat, ügyes megoldásokat pontozhatott. Minden csapat nagyon kreatív volt, ezért is alakult ki a szoros végeredmény.

Az első helynek a jákiak csapata – az Irtó Szellemek – örülhetett, míg a 2-3. helyen a hazaiak két csapata: a Bicskeboszik és a Tündérboszik végeztek.

A versenyzők és felkészítőik megígérték, hogy két év múlva is eljönnek erre a jó hangulatú, értékteremtő vetélkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!