Civil

2016.01.29. 12:53

Domonkos-nővérek tettek tanúságot

Torony - Három Domonkos-nővér látogatott el az elmúlt hétvégén a toronyi plébániára. A szerzetesek részt vettek a vasárnapi szentmisén is, ahol tanúságot tettek, találkoztak és beszélgettek a hívekkel.

Civil Tudósítónktól

A látogatásnak három apropója is volt.

A három Domonkos-nővér Szombathelyről érkezett, jelenleg ott élnek, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tanárai. Az egyikük korábban Budakeszin, a másikuk Hódmezővásárhelyen, a harmadik társuk pedig Kőszegen, az ottani Domonkos-közösségben teljesítette szolgálatát.

Mint dr. Perger Gyula toronyi plébános elmondta, mostani látogatásuknak három apropója is volt. Az egyik, hogy éppen nyolcszáz éve alapították a Domonkos-rendet. A másik, hogy Jézus templomban történő bemutatásának ünnepén, február 2-án zárul a megszentelt élet éve, amit Ferenc pápa hirdetett meg. Harmadsorban pedig január 18-a Árpád-házi Szent Margit, az egyetlen magyar domonkos szent liturgikus ünnepe.

A három nővér részt vett a vasárnapi szentmiséken, ahol elsősorban is tanúságot tettek hitükről, életükről, illetve találkoztak, beszélgettek is a hívekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!