Civil

2016.03.12. 16:18

Isaszegre készülnek a szombathelyiek - Április 6-án a megelevenedő csatamező várja a vendégeket

Szombathely - 1849. április 6., a dicsőséges tavaszi hadjárat csúcspontja Isaszeghez kötődik. Most a szombathelyieknek is lehetőségük nyílik a múltidézésre.

Civil Tudósítónktól

Mint arról korábban hírt adtunk, a Herényiek Házában februárban az Isaszegi Huszár Hagyományőrző Egyesület színes programokkal hívta fel az érdeklődők figyelmét a tavaszi hadjárat legkiemelkedőbb eseményére, a hagyományok ápolására, tiszteletére. A szombathelyi Klapka György Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozatának tagjai is részt vettek a rendezvényen.

A dicsőséges tavaszi hadjárathoz kapcsolódó programsorozat április 6-án folytatódik Isaszegen. Az emlékcsatát immár 28. alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők a csata napján.

Erre az alkalomra a Herényiek Háza támogatásával  egész napos kirándulást szerveznek Isaszegre  Bezák János ötletgazda vezetésével. A programra  március 21-éig lehet jelentkezni a Herényiek Házában.

A kirándulás során a Grassalkovich-kastélyt,  Isaszeg emlékeit és az emlékcsatát is megekintik a résztvevők.

Szerző: György István Péter

Címkék#isaszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!