Civil

2016.03.15. 16:53

Szívünkben is szülessen meg az irgalom – lelkigyakorlat Szentgotthárdon

Nagyböjti lelkigyakorlatos szentmiséket tartottak a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébánia-templomban, melynek szónoka Horváth István Sándor zalalövői plébános volt.

Civil Tudósítónktól

Kétnapos előadás-sorozatának (homíliájának) központi gondolata az irgalmasságról és az ahhoz vezető útról szólt. Mint mondta, törekednünk kell a jóra, a bűn kerülésére. A ma élő embernek is szüksége van a bűnbánatra és az őszinte alázatosságra.

Hangsúlyozta: Isten szeretete nagyobb a mi bűnünknél! Példaként említette az Evangéliumban olvasható három történetet, melynek van egy közös pontja – aki jót cselekszik, annak megesett a szíve a szenvedőn. E három történet (A tékozló fiú; Az irgalmas Szamaritánus; A naimi ifjú feltámasztása) rávilágít arra, hogy a szívben született irgalmat követi a jócselekedet, s ennek példájaként kell nekünk is élnünk. Tanuljunk irgalmat, lássuk meg embertársainkban Jézus arcát, s tudjunk szívből megbocsátva a feltámadás ünnepéhez eljutni...

A szentmisék Brenner János vértanú pap boldoggá avatásáért való közös imádsággal értek véget.

Kép és szöveg: Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!