Civil

2016.04.14. 12:45

Finta Sándor emlékére szavaltak a gyerekek Brenner iskolában

Szombathely - Április 8-án ötödik alkalommal rendezte meg a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Finta Sándor versmondó versenyét.

Civil Tudósítónktól

A költészet napjához kapcsolódó rendezvénnyel a Püspöki Elemi Iskola egykori igazgatójára, költő-tanárára emlékeztek. Az eseményen részt vett Finta Sándor három unokája is, dr. Császár Ágnes, dr. Császár Tamás és Császár Ernő, aki egyben a költő írói hagyatékának gondozója.

Az eseménynek az intézmény tágas, modern könyvtára adott helyet, ahol a diákok és a kísérő pedagógusok megtekinthettek egy kis kiállítást is a költő életéről, munkásságáról az iskola társadalomtudományi munkaközösségének rendezésében.

A megnyitó műsorban Finta Sándor verses meséjét adták elő Gaspari Dóra, Schubert Dóra és Nagy Gergely 5. n osztályos tanulók, majd Nagylaki András igazgató-helyettes köszöntötte a megjelenteket.

A megmérettetésre tíz iskolából érkeztek kisdiákok, akik egy kötelező Finta Sándor-, valamint egy szabadon választott verssel készültek.

Az előadásokat a zsűri elnöke, Szakály Szilvia, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium magyartanára értékelte. Kiemelte a kisdiákok színvonalas, átélt előadását, a versenyzők felkészültségét, a szavalatokban megcsillanó versszeretetet, megköszönte a felkészítő tanárok és diákok munkáját. A zsűriben helyet foglalt még Komondi Gabriella, a Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa, valamint Császár Ernő is, aki szintén elismerően szólt a versenyzők teljesítményéről.

A díjakat, könyvjutalmakat Bokor Zoltán, az iskola püspöki referense adta át a diákoknak. A helyezettek Császár Ernőtől különjutalmat is átvehettek.

Helyezések:

5-6. évfolyam:

1. helyezett: Pápai Alexandra (Szent Benedek Kat. Ált. Isk. Celldömölk)

2. helyezett: Boda Angéla (Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola)

3. helyezett: Tamás Dóra Noémi (Szent Imre Ált. Isk. Jánosháza)

7-8. évfolyam:

1. helyezett: Petovári Lilla (Paragvári Utcai Ált. Isk. Szombathely)

Rátkai Bálint (Brenner J. Ált. Isk. és Gimn. Szombathely)

2. helyezett: Németh Anna (Szent László Kat. Ált. Isk. Sárvár)

3. helyezett: Papp Ildikó (Reményik S. Evang. Ált. Isk. Szombathely)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!