Civil

2016.09.05. 08:35

A 90 éves Kati nénit ünnepelték Sében

Sé – Kilencven éves polgárt köszöntöttek a napokban a településen Nárai Gyuláné, Kati néni személyében.

Civil Tudósítónktól

Kati néni 1926. szeptember 4-én született Ondód községben a Horváth család hatodik gyermekeként. Az édesapa lovas huszárként szolgált annak idején. Később átköltöztek Kis-Sébe, ahol a Petőfi utcában laktak, a futballpályától nem messze, egy zsúptetős házban. A Szünöse-patak áradásai sokszor veszélyeztették az ottani házakat, de ők mindig kilábaltak a bajokból. Szerettek ott lakni. A pályán még röplabdázni is lehetett a kapufán keresztül.

A háború emlékei kitörölhetetlenek. Még a séi erdőre is bombák hullottak, bombatölcsérek maradtak utánuk.

Fotó: Pataki András

1969-ben átköltöztek az Ady utcába, amit akkor Újtelepnek vagy Pille telepnek is hívtak, mert olyan szellősen álltak ott a házak.

Kati néni férje magas, nagyon vidám, vendégszerető ember volt. Csendes, dolgos, szorgalmas életet éltek. Három gyermek született: Margit, Gyula és Sándor. Sándor sajnos három éve meghalt. A gyerekek nem hagyják magára édesanyjukat.

Kati néni friss gondolkodású, bár néha betegségek gyötrik, de azt mondja, nem panaszkodhat az életére.

A neves nap alkalmából pénteken Sörös István polgármester és dr. Deák Mariann jegyző is felkeresték Kati nénit otthonában, és átadták az önkormányzat ajándékát.

A család szombaton ülte a nagy napot, unokák, dédunokák köszöntötték.

Jó egészséget és hosszú, boldog éltet kívánunk Kati néninek!

Küldjön hírt Ön is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!