Civil

2016.10.06. 09:29

Koronás fők a jáki templomkertben

Ják - A jáki templomkertben különös látvány fogadta az arra sétálgató turistákat. A fáradt őszi legyek is felkapták fejüket, és abbahagyták a zümmögést néhány pillanatra. Egy csapat mesehős elevenedett meg ezen a szép, szeptember 30-ai délelőttön.

Civil Tudósítónktól

Hófehérke a törpéivel, Piroska a kis kosarával, királylány a békakirály oldalán, hercegek, vitézek, tündérek, manók - talán elnézték a farsang időpontját? Vagy a híres jáki templomra lettek volna kíváncsiak Meseország lakói? Nem gondolnám!

Fotó: Weidinger Veronika

A harmadik osztályosok döntöttek úgy, hogy a népmese napján - Benedek Elek születésnapján - méltóképpen ünnepelnek. Kinyitották a jelképes meseládát és belebújtak a mesehősök bőrébe. (Vagy legalábbis ruháiba.)

Fotó: Weidinger Veronika

Jó móka volt - padban ülés helyett - kimenni a napfényes kertbe, bujkálni a bokrok, fák közt. Csatázni, mint a hős lovagok. Talán valamelyik szép királylány kegyeiért? (Na ezt sohasem vallanák be a harmadikos vitézek!)

Fotó: Weidinger Veronika

Aztán letelepedni a fűre és hallgatni a szebbnél szebb meséket. A csapathoz egy méretes sáskaféle is csatlakozott, aminek a fiúk rendkívül megörültek.

Fotó: Weidinger Veronika

Így rögtönzött környezetórát is tartották. Mókás látvány volt, amikor koronás fők, pipiskedő királykisasszonyok szedték a vadgesztenyét a kis Piroska kosarába.

Fotó: Weidinger Veronika

Távolról hallatszó csengőszó vetett véget a varázsnak.

 

Weidinger Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!