Civil

2017.01.07. 10:17

Színházba visz a vonat

Ötvenedszer zakatolt a színházvonat Szombathelyről Budapestre az elmúlt esztendő egyik utolsó napján, december 28-án.

Civil Tudósítónktól

Ezúttal a Boeing, Boeing, leszállás Párizsban című előadásra utaztak az érdeklődők a Thália Színházba, Kovácsné Baráth Krisztina és munkatársai szervezésében.

2005. november 12-én indult el az első különvonat Szombathelyről Budapestre ötszáz utassal a Madách Színházba a Macskák című előadásra. Az azóta eltelt több mint tizenegy év alatt a vidéki színházrajongóknak érdekes módon épp tizenegy különböző fővárosi kőszínházba sikerült ily módon eljutniuk.

A látott előadások nagy részét közkedvelt musicalek tették ki, mint Az Operaház fantomja, a Rómeó és Júlia vagy a FAME, ezen kívül volt a kínálatban klasszikus operett, mint a Mágnás Miska, a Csárdáskirálynő, vagy a Sybille, volt közöttük kabaré, komédia, mint a Poligamy, a Rövid a póráz, a Hatan pizsamában, de volt opera és balett is (Bánk bán, Diótörő). Akadt ezeken kívül jó pár program, amely a gyerekek szórakoztatását szolgálta. Láthatták a fiatal színházrajongók egyebek közt a Hófehérkét, a Dzsungel könyvét, a Vukot, sokan közülük még csak kóstolgatva a színházi élményt.

A színházvonat a törzsvendégek számára már életformává vált. A közösen megélt színházi élmények után mindig vidáman, beszélgetés közepette, szép emlékekkel telve tértek haza a fővárosból.

Az ötvenedik kerek évfordulós alkalommal a Thália Színházban nem kevesebb, mint négyszázötvenen ünnepelhették közösen a jubileumi együttlétet egy könnyed komédia megtekintésével

A hazafelé úton pedig egy pohár pezsgővel koccintva búcsúztatták az óév színházi emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!