Civil

2017.02.14. 11:46

2017 a megújulás éve lesz Alsóújlakon

Alsóújlak - Ifj. Németh Tibor, Alsóújlak polgármestere szerint az idén nagyon sok régi terv valósul meg a faluban.

- Több sikeres pályázat eredményeképpen számos változás várható a település életében – tudtuk meg a falu első emberétől. - Nagy álmunk valósul meg a kultúrház többcélú térré történő fejlesztésével. Az első ütemben a szociális helyiségek bővítményeit alakítjuk ki, majd az energetikai fejlesztés is megvalósul. Egy másik nyertes pályázat révén az óvodában működő konyhát korszerűsítik. Fontos számunkra, hogy a helyi óvodások, iskolások, illetve a lakosok helyben készült ebédet fogyaszthassanak. Ezt teszi majd lehetővé a felújított konyha.

A fotón: ifj. Németh Tibor, Alsóújlak polgármestere
Fotó: Németh Balázs

A helyiek számára fontos a faluban működő futballklub. Az őszi szezonban remekül teljesítő csapat az idén új sportöltözőt vehet birtokba. Az általános iskola épületében is kialakítunk egy sportolásra alkalmas helyiséget, így a Klikkel közösen megnyert pályázatnak köszönhetően a kisiskolások rövidesen egy új tornaszobát vehetnek birtokba -tette hozzá a faluvezető.

A hagyományos rendezvényeket idén is megtartják a faluban, így lesz gyereknap, falunap, szüreti felvonulás és karácsonyvárás is.

Szerző: Koósné Köntés Vera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!